Gausetveien åpner for en periode!

Velkommen til Kalhovd Turisthytte!
Velkommen til Kalhovd Turisthytte! Foto: Gry Thyrrestrup

Lørdag åpnet endelig Gausetveien, som går inn til Steinsbøle ved Kalhovd, etter nesten fem måneder stengt!

Natt til 14. mars i år gikk det et større ras fra ca. 200 meter over Gausetveien. Dette gjorde at fv 3434, Gausetveien i Tinn, måtte stenge mellom Mårem og Steinsbøle. Endelig kan Vestfold og Telemark fylkeskommune melde om at Gausetveien nå åpner for en periode.

Nå er veien rassikret, og kan derfor åpne igjen. Gry Thyrrestrup på Kalhovd Turisthytte kan opplyse om at det vil være periodevis sprengningsarbeid, så man må beregne stopp på opptil 20 minutter om gangen. Utenom dette vil veien holde åpen inntil annen beskjed blir gitt. 

Fylkeskommunen opplyser: 

- Området der raset gikk er svært krevende, og det har blitt gjort omfattende arbeid på stedet. For å sikre veien mot nye steinsprang har det blitt montert et 6 meter høyt fanggjerde, på 2 ganger 60 meter. Raset ble utløst av en steinblokk som løsnet 270 meter oppe i fjellsiden, og 5000 tonn med stein måtte sprenges vekk for å hindre nye skred. Disse massene ligger nå på nedsiden av veibanen, og skråningen ned mot elveleiet må ryddes. Det skal også asfalteres, og settes opp nye autovern. Veien må derfor stenge igjen når dette arbeidet skal utføres.

– Vi må ha sikre veier i Vestfold og Telemark fylkeskommune. Her er det er litt av en jobb som er gjort, og det er snakk om voldsomme dimensjoner. Jeg er glad for at jobben bli gjort grundig, sier Arve Høiberg (A), som er leder i hovedutvalg for samferdsel.

Høstkampanje: Bo tre netter på Kalhovd Turisthytte for prisen av to!
Nyt siste rest av sommeren ved Kalhovdfjorden.
Nyt siste rest av sommeren ved Kalhovdfjorden. Foto: Pia Hapnes

Skrevet av Katrine Tellsgård 16. august 2021