Hyttetur i høstferien?

Nyt høstferien på en av våre hytter
Nyt høstferien på en av våre hytter Foto: Guro Skaara

Har du enda ikke lagt planer for høstferien - eller har du en ledig helg i oktober?

Det er enda ikke for sent å booke en hytte. Her følger en oversikt over ledig kapasitet de neste ukene!

Foto: Rine Grinilia

Flekkerhytta ligger idyllisk til rett ved innsjøen Flekkeren på Svanstul. En perfekt base for turer innover mot Svanstulflottene og Narefjell - eller hva med å prøve seg på padling, i en av hyttas kanoer?

Like ved finnes også et klatrefelt boltet av Grenland Klatreklubb - så her er det nok å finne på!

Hytta ligger ca. 45 minutters kjøring fra Skien - og det går bilvei helt fram til hytta, så den er lett tilgjengelig også om man har mye oppakning.

Ledige datoer:

• 5.-6.oktober
  • 10. oktober - 15. oktober
  • 17. oktober - 29.oktober
  • fra 29.oktober og utover
Sommerseter
Sommerseter Foto: Guro Skaara

Sommerseter ligger i Luksefjell, og er en setervold med to hytter - Stallen og Foreningshytta.

Hyttene bookes hver for seg, og har sengeplass til hhv. 7 og 5 personer. Man kan kjøre helt fram - kontakt Tursenteret etter bestilling for lån av bom-nøkkel.

Sommerseter ligger bare 2 kilometer fra Eiangen, som er et populært fiskevann. Fiskekort kan kjøpes i Tursenteret.

Også for fotturer er Sommerseter godt egna, og du kan følge merka sti herfra både østover mot Solumhytta og Skrim, og sør-vestover mot Fugleleiken og Svanstul.

Stallen er ledig fra 3. oktober og utover.

Foreningshytta er ledig til 6. oktober, og fra 8. oktober og utover.

Foto: Katrine Tellsgård

Solumhytta ligger rett nord for Økteren, øst i Luksefjell.

Hytta ligger fritt og fint, med fantastisk utsikt - her finner man virkelig roen!

Hytta har 8 sengeplasser, i tillegg er det et nybygd anneks med to sengeplasser og hundebur i gangen.

Fra parkeringa er det omtrent en halvtimes gange. Herfra kan man ta turen opp til populære Vardefjell, eller videre inn i Skrimfjella.

Solumhytta er ledig fra 03.-09.oktober og videre utover høsten fra 11.oktober.

Høsttur til Kalhovd, oktober 2020.
Høsttur til Kalhovd, oktober 2020. Foto: Solveig Rauan Holten

Kalhovd Turisthytte er åpen som ubetjent hytte fram til 17. oktober - så her er høstferien siste sjanse for besøk i år!

Kalhovd ligger på Hardangervidda, men er likevel lett tilgjengelig.

Hit går det nemlig bilvei helt fram - så man kan kjøre rett opp på vidda, til 1100 meters høyde! Man kan også ta med sykkelen opp Krossobanen fra Rjukan, og sykle inn

Den ubetjente delen ligger i bygget kalt Tuppehuset, og teller 12 sengeplasser fordelt på 4 rom.

Kalhovd har foreløpig ledige rom fram til 17.10.

Fugleleiken på Svanstul
Fugleleiken på Svanstul Foto: DNT Telemark

Fugleleiken finner du knapt 3 kilometer fra parkeringa på Svanstul. Utenfor dørstokken er et rikt stinett i mange retninger, godt merka og vedlikeholdt av Skien Turlag.

Godt kjent for mange som "vaffelhytte" i skisesongen - men også en kjempekoselig hytte resten av året, med nydelig utsikt over Svanstulvann!

Her er det sengeplass til 5, pluss ekstra madrasser.

Fugleleiken er foreløpig ledig fra 03.-22.10.

Krokan turisthytte
Krokan turisthytte Foto: Jenny Flobak

Krokan består av to trivelige små tømmerhytter, som hver har sengeplass til 4. De ligger rett ved det som var DNTs første turisthytte.

Beliggende like ved Rjukan, er mulighetene mange på Krokan. Det er et fint utgangspunkt for fotturer opp på Hardangervidda, eller hva med å bestige Gaustatoppen fra "baksida" - via Selstali? En atskillig tøffere tur enn fra Stavsro!

Av historiske ruter er både Sluskedilten mot Vemork, og Sabotørstien fine dagsturer.

Krokan er foreløpig ledig fra 03.oktober og utover.

Som DNT-medlem får du rabatt på alle våre hytter. Som regel sparer du inn kontigenten allerede etter 1-3 overnattinger.

Vedlikehold av hytter og turstier gjøres av flinke frivillige, som vasker, snekrer, hogger ved, merker stier og rydder løyper. Som medlem støtter du dette arbeidet.

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 3. oktober 2021