Høst-nytt fra Aclima i Tursenteret!

Foto: Helga Bjerke Drøyli

Høsten er i full gang! Hva bedre da, enn å fylle opp med Aclimas deilige merinoull?

Aclima er en norsk ullprodusent, med røtter helt tilbake til 1939. 

Idag brukes kun ZQ-sertifisert ull i produksjonen. Det innebærer blant annet en garanti om god dyrevelferd for sauene. Bøndene får tett oppfølging for å sikre at dyra lever så naturlige, stress-frie saue-liv som mulig. Aclima bruker eksterne kontrollører for å sikre at de overholder egne kvalitetskrav.

Aclima bryr seg om sauene sine, men også menneskene. Produksjonen foregår i dag i Estland, og som de selv skriver: "alle ansatte skal føle seg godt ivaretatt på jobb - uansett hvilket land arbeidsplassen ligger i."

Alle Aclima sine produkter holder dessuten Øko-Tex 100 standard, der hele utviklingsprosessen er sertifisert og giftfri. 


Foto: Helga Bjerke Drøyli
Foto: Helga Bjerke Drøyli
Foto: Helga Bjerke Drøyli

Vi har flere varianter av undertøy fra Aclima, både trøyer, underbukser, sports-BH og sokker.

Nå har vi også fått inn nyheter på tilbehørs-fronten: votter og hansker, pannebånd, og tynne og tykke buffer/halser. Mer er på vei inn. Dette er supre julegaver!

Foto: Aclima
Foto: Aclima

"WoolNet" er nok den mest kjente av Aclima sine serier. En klassiker, elsket av turfolk, eventyrere og jegere. Dette er ullundertøy vevd i netting, av fin merinoull. 

Nettingkonstruksjonen lager bittesmå luftlommer, som gir et isolerende luftlag innerst mot kroppen. Resultatet er plagg som varmer vanvittig godt i kaldt vær, samtidig som de er knallgode på ventilasjon, og forhindrer at du blir våt av svette. Ypperlig når du veksler mellom å gå deg varm, og litt lavere tempo.

WoolNet passer perfekt til bruk hele året. På varme sommerturer kan de fint brukes alene, mens på vinteren er de optimale som innerste lag, hvor du kan regulere varmen med tykkelsen på neste plagg. WoolNet innerst + vanlig ulltrøye utenpå = kjempevarmt! 

Plaggene er gjennomtenkte, og forsterket på utsatte områder, slik som knær, albuer og skuldre.  


Tursenteret ​​​​​​​ligger på Landmannstorget i Skien, og har følgende åpningstider:

Mandag-Fredag 10-16
Torsdager 10-18
Lørdager 10-14


Foto: Helga Bjerke Drøyli

Skrevet av Helga Drøyli 14. oktober 2021