Newton camp 2015

Newtoncamp 2015
Newtoncamp 2015 Foto: Sabrina Krogh Schmidt

Årets Newton camp var som vanlig lagt til Flekkerhytta på Svanstul. Fredag kveld ble satt opp leir etter mørket frembrudd.  Relativ utfordrende. Da alle lå og koste sig i soveposen ute i lavvoen ble det fortalt historie om Newton, hans oppvekst og om hans oppfinnelser.  

Foto: Sabrina Krogh Schmidt
Foto: Sabrina Krogh Schmidt
Foto: Sabrina Krogh Schmidt
Foto: Sabrina Krogh Schmidt

Lørdagen startet med Newton’s frokost. Barna hjalp hverandre med å lage havregrøt på bål og skjære frukt – særlig eple var i fokus den morgen. 

Dagen gikk med på å gjøre oppdagelser i naturen, klatreveggen med matematiske utfordringer, fart på pilen gjennom buen og knuter til å sette opp hengekøyer ute. Det ble laget en hel camp av hengekøyer ute! Hengekøye prosjektet var en favoritt blant deltagerne.

Etter en guffen regnfull kveld med kino inne i hytten, måtte ønsket om å sove ute droppes. Vinden blåste inn under presenningene og gjorde barn og soveposer våte. Våte men ved godt mot kom de inn i hytta en etter en.

Søndag morgen viste og fortalte Sebastian om hvordan man lager bål. Det ble lyttet meget aktivt, da de etterpå skulle konkurrere om å lage bål raskest og lage frokost på eget bål.  Etter frokosten var det tid til å rydde opp etter helga. Deltagerene fikk trening i å holde orden i tingene sine og pakke sekken skikkelig igjen

På ettermiddagen kom bussen som skulle frakte oss alle tilbake til Skien og dette års Newton Camp var slutt. Nye vennskap er nok stiftet – tiden i bussen ble i hvertfall benyttet til å utveksle telefon nummeret. .

Vi håper alle har hatt en lærerik og hyggelig camp og håper på å se mange av dere tilbake neste år eller på andre DNT arrangementer.

Newton Hilsner

De to aktivitetsledere Sabrina og Sebastian

Foto: Sabrina Krogh Schmidt

Skrevet av Henriette Hack 16. november 2015