Nyt høsten i Luksefjell på en av våre hytter!

Foto: Katrine Tellsgård

Har du lyst på en hyttetur i høst? Ta en tur på en av våre hytter i Sauheradfjella!

Foto: Rine Grinilia

Flekkerhytta ligger idyllisk til rett ved innsjøen Flekkeren på Svanstul. En perfekt base for turer innover mot Svanstulflottene og Narefjell - eller hva med å prøve seg på padling, i en av hyttas kanoer?

Like ved finnes også et klatrefelt boltet av Grenland Klatreklubb - så her er det nok å finne på!

Hytta ligger ca. 45 minutters kjøring fra Skien - og det går bilvei helt fram til hytta, så den er lett tilgjengelig også om man har mye oppakning.

Foto: Katrine Tellsgård

Solumhytta ligger rett nord for Økteren, øst i Luksefjell.

Hytta ligger fritt og fint, med fantastisk utsikt - her finner man virkelig roen!

Hytta har 8 sengeplasser, i tillegg er det et nybygd anneks med to sengeplasser og hundebur i gangen.

Fra parkeringa er det omtrent en halvtimes gange. Herfra kan man ta turen opp til populære Vardefjell, eller videre inn i Skrimfjella.

Foto: Guro Skaara

Sommerseter ligger i Luksefjell, og er en setervold med to hytter - Stallen og Foreningshytta.

Hyttene bookes hver for seg, og har sengeplass til hhv. 7 og 5 personer. Man kan kjøre helt fram - kontakt Tursenteret etter bestilling for lån av bom-nøkkel.

Sommerseter ligger bare 2 kilometer fra Eiangen, som er et populært fiskevann. Fiskekort kan kjøpes i Tursenteret.

Også for fotturer er Sommerseter godt egna, og du kan følge merka sti herfra både østover mot Solumhytta og Skrim, og sør-vestover mot Fugleleiken og Svanstul.

Foto: Guro Skaara

Fugleleiken finner du knapt 3 kilometer fra parkeringa på Svanstul. Utenfor dørstokken er et rikt stinett i mange retninger, godt merka og vedlikeholdt av Skien Turlag.

Godt kjent for mange som "vaffelhytte" i skisesongen - men også en kjempekoselig hytte resten av året, med nydelig utsikt over Svanstulvann!

Her er det sengeplass til 7, pluss ekstra madrasser.

På Fugleleiken kan du også være vaffelvakt hver helg i vintersesongen. Da får du gratis overnatting på hytta. Les mer om vaffelvakt her.

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 16. november 2021