Byttet ut topptur med førstehjelpskurs

Tekst og
Tekst og Foto: Sissel Mogård

Til Topps byttet ut en topptur med førstehjelpskurs tirsdag 16. november, med noe som absolutt var vel verdt å bruke en kveld på.

Instruktørene fra Røde Kors guidet oss gjennom ulike situasjoner som alle kan komme opp i, blant annet på tur, i trafikken, andre ulykker, i byen osv. Mye av tiden brukte vi på å trene Hjerte og Lungeredning (HLR), noe som er sentralt i førstehjelp.

Det var en engasjert og lærevillig deltagergruppe som stilte mange gode spørsmål og som gikk hjem med mye nyttig kunnskap og erfaringer rikere. Gjennom slike kurs blir vi minnet på at dette er kunnskap vi kan få bruk for når som helst og hvor som helst.

Vi takker instruktørene på Røde Kors Mads Nygaard og Svein Arild Fjone Nielsen for en lærerik kveld!

Til Topps Telemark er et samarbeidsprosjekt mellom DNT og Røde Kors. Norges Røde Kors og Den Norske Turistforening ser at vi sammen kan bidra til bedre folkehelse og integrering i Norge. Prosjektet hadde sin oppstart høsten 2013, det skal gi flere innvandrere og nordmenn sosiale relasjoner og en helsefremmende hverdag gjennom friluftsliv. Prosjektleder Sissel Mogård ønsker at flest mulig skal bli kjent med våre tur- og aktivitetstilbud i turistforeningen. Gjennom hele høsten har gruppen vært på skogturer og toppturer i nærmiljøet og engasjementet er stort.

Skrevet av Henriette Hack 18. november 2015