Møt våre frivillige

Foto: Helga Bjerke Drøyli

Dette året ønsker vi at dere skal bli bedre kjent med våre frivillige. Først ut er Petter Strand Pedersen, ansvarlig for stier og skilt til Gaustatoppen. 

I fjor var Gaustatoppen en av landets mest besøkte turmål på UT.no, og årlig har toppen mer en 120 000 besøkende. Visste du at det er frivillige som merker stiene og er ansvarlig for at skiltingen opp til toppen? Gaustatoppen ligger på 1883 moh, og god merking er utrolig viktig for at dette skal være en trygg rute å gå. Vi har tatt en prat med Petter Strand Pedersen som er stiansvarlig for stier og skilt opp til turisthytta på Gaustatoppen om hva som er hans motivasjon for å være frivillig. 


Hva er din motivasjon for å være frivillig/være med på dugnad i DNT?
Ved å være frivillig får jeg oppleve friluftslivet samtidig som man gjør en samfunnsnyttig oppgave som andre kan få glede av.

Hva gir det deg å være frivillig?
En god mestringsfølelse og samtidig en opplevelse av samhandling i team.

Hva er dine oppgaver som frivillig? 
Stiansvarlig for stier og skilt opp til turisthytta på Gaustatoppen.

Hva gjorde at du ble frivillig? 
Ønske om å kombinere friluftsliv med aktiv støtte til DNT som er en veldig bra dugnadskoordinator. Det er også en glimrende aktivitet som hele familien kan være med på.

Hva vil du si til andre som kanskje tenker på å bli frivillig, men ikke har tatt steget enda?
Det er mange ulike behov DNT har for dugnadshjelp og jeg er helt sikker på at man kan finne en oppgave som passer den enkelte.
Det også et bra sosialt tiltak som gir mange nye venner og gode naturopplevelser.


Tusen takk Petter for at du sørger for at vi andre kan ta oss trygt opp til Gaustatoppen :) 

Har du lyst til å være med i Team Gaustatoppen? Vi trenger flere dyktige frivillige som sammen med Petter og gjengen skal fortsette å merke og rydde stien i tiden fremover. Ta kontakt med ansvarlig for våre ruter, Sandra Holten Larsen på sandra.holten.larsen@dnt.no for mer informasjon! 

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 6. januar 2022