Klart det går ønsker flere deltagere

Bli med på morsomme turer og aktiviteter i vinter! 

Klart det går er et tur- og aktivitetstilbud for voksne (over 16 år) med funksjonsnedsettelser. Gjennom tilbudet ønsker DNT Telemark å motivere til aktivitet og friluftslivsopplevelser i nærmiljøet, skape en sosial møteplass og ha fokus på mestring og glede sammen med andre. Klart det går Telemark ønsker at flere med funksjonsnedsettelser skal bli ivrige brukere av naturen. Gruppa har turer og aktiviteter ca. en gang i måneden, og nå har de enda flere vil være med på tur.  

Vi har snakket med noen av deltagerne i Klart det går om hvordan det er å være en del av gruppa.  

“I Klart det går er det plass til alle. Her blir du tatt imot med åpne armer, det er lett å skli inn i gruppen. Her kan du være deg selv, og det er en trygghet og gjestfrihet i gruppen som gjør at du virkelig kan by på deg selv”. Deltagerne selv trekker frem at tilbudet gir mestringsfølelse og man blir kjent med hverandre på nye måter. “Her er du et menneske uten begrensninger. Det er så godt å høre til i gruppen, og det å være en del av gjengen kan ikke beskrives med ord. Her har vi gode samtaler og fellesskap, og vi kan snakke om alt og løse problemer sammen. Å være en del av gruppa gir mye både for deltagere og frivillige.”   

I Klart det går handler det om å tilrettelegge for naturopplevelser for alle. Det betyr at det ikke handler om å gå lengst eller løpe raskest, men å utfordre deg selv og få mestringsfølelse. Emilie sier at det er et annet perspektiv på dagstur. “Vi bruker god tid, og jogger ikke opp til toppene for å få best mulig tid. Her handler det om å få gode turopplevelser uavhengig av dine forutsetninger.” Deltagerne beskriver et godt miljø, som gjør at både deltagere og frivillige trives. “Alle som er med har det så hyggelig, det er en sammenspleiset gjeng. Vi håper enda flere vil være med på turene som kommer i 2022, vi kan love mye mestringsfølelse og nye vennskap!”  

Har du lyst til å være med på tur med Klart det går? Sjekk ut turkalenderen via lenken under for kommende turer. Dersom du ikke har vært med før, ta gjerne kontakt med Tone Mikelborg (92401676) for mer info. Dette er for å sørge for at du skal få en god turopplevelse på første tur med oss. 

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 14. januar 2022