Kalhovd er klar for vintersesong!

Velkommen til Kalhovd Turisthytte
Velkommen til Kalhovd Turisthytte Foto: Marius Dalseg Sætre

Den 18. mars åpner Kalhovd endelig dørene for vintersesongen 2022! I år gleder vertskapet seg ekstra mye til å kunne by gjester velkomne til fantastiske dager på vidda. Vi byr på flotte dager med nydelig skiterreng, solsteik i solveggen og et opplagt vertskap som serverer hjemmelagd og deilig mat etter en lang dag på ski.

Etter to år med vinterstengt gleder vertskapet på Kalhovd seg utrolig mye til endelig å kunne åpne dørene for vintersesong. Gry Thyrrestrup som ble ansatt som vertinne i 2020 har enda til gode å oppleve en skikkelig vinter på Kalhovd.

"Jeg kan kun forestille meg hvor utrolig hyggelig det må være å ta i mot gjester som kommer til oss etter lange dager på ski og kunne glede dem med deilig varm pizza og noe godt i koppen mens ilden knitrer i peisen. Jeg har hørt at det er en hel spesiel steming på Kalhovd på vinteren, og det gleder jeg meg virkelig til å oppleve".

Flotte dager på vinterfjellet.

Kalhovd Turisthytte har mye å by på vinterstid. Terrenget rundt hytta er opplagt for lange fjellskiturer, enten man vil gå dagsturer eller viddere inn over vidda. På hytta står vertskapet klar til å servere tradisjonell hjemmelagd mat. Maten er laget for bunn og Kalhovd er "smaken av ekte". Å spise tre-rettersmiddag med utsikt ut over vinterfjellet er noe som bare må oppleves. Tenk deg å sitte i godt selskap, sliten etter en hel dag ute i snøen, og nyte smaken av røkt lammeskank eller Kalhovds hjemmelagde pølser. Vi garanterer at du blir god og mett slik at du er klar for enda en skitur dagen etter.

Gry gleder seg til vinter på Kalhovd
Gry gleder seg til vinter på Kalhovd Foto: Daniel Gløsen
Foto: Gry Thyrrestrup

Et naturlig stopp på Hardangervidda

Kalhovd ligger sør-øst på Hardangervidda og er et naturlig stopp hvis du ønkser å gå over vidda fra hytte til hytte. Det går flere stikkete løyper til og fra Kalhovd som fører hele veien på tvers og rundt Hardangervidda. Neste stopp nordover fra Kalhovd er Mårbu Turisthytte og videre går det over den langstrakte vidda. Vestover går man mot Mogen Turisthytte, herfra kan man fortsette i en rundtur via Lågaros og Rauhelleren. Mulighetene er uendelige. 

Fra Rjukan kan du starte skituren over vidda med Nord-Europas første taubane. Krossobanen tar deg til Gvepseborg der skituren videre til Kalhovd er ca. 3 mil. Fra toppen har du fantastisk utsikt over Gaustatoppen og en langstrakt skitur i et fantastisk vinterlandskap.

Påske på Kalhovd
Påske på Kalhovd Foto: Marius Dalseg Sætre
DNTs påskeinformasjon på Kalhovd 2018.
DNTs påskeinformasjon på Kalhovd 2018. Foto: Marius Dalseg Sætre

La roen senke seg - bli flere dager på Kalhovd

Hvis Hardangervidda på langs ikke frister denne vinteren, er det heldigvis mulig å oppleve vidda i et noe roligere tempo. På Kalhovd er det tilbud om skutertransport, slik at du kan komme hele veien fram til hytta uten å måtte gå på ski dit. Herfra kan du gå fine dagsturer og nyte vinteren i ro og mag. Ta med hele familien og kos dere med fine dager med kortspill på hytta, kryssord, en god bok og fyr i peisen og selvfølgelig god mat og hyggelig stemning.

Bestilling

Vi håper å se kjente og nye gjester på Kalhovd i vinter. Vi holder åpent fra den 18. mars til 17. april. For booking se her og informasjon om transport se her

Velkommen til Kalhovd Turisthytte!


Påske på Kalhovd
Påske på Kalhovd Foto: Marius Dalseg Sætre

Skrevet av Gry Thyrrestrup 9. februar 2022