Bli med på kurs i vår og bli klar til sommerturen!

Foto: Marius Dalseg Sætre

Vil du bli tryggere på tur og få inspirasjon til å komme deg mer ut i naturen? Da bør du bli med på et av våre kurs i vår! 

Sommerferien nærmer seg, og kanskje har du planer om å gå på tur i ferien? I vår holder vi en rekke kurs som hjelper deg å bli tryggere på tur. På disse kursene lærer du både hva som er viktig å ha med, du får en introduksjon til kart og kompass og du får med deg nyttige verktøy for å lede andre på tur. Kursene passer både for deg som ønsker å bli turleder, men også for deg som ønsker å bli tryggere på det å ferdes i naturen alene. 

Ferskingkurs

Ferskingkurset er for deg som er ny til friluftslivet, men som ønsker å lære grunnleggende ferdigheter innen friluftsliv. Vårt ønske med kurset er å gi trygghet, selvtillit og inspirasjon for å komme seg ut i naturen. Det vil være hovedfokus på lek og lær i naturen! Vi har et kurs med overnatting, og et kurs uten. 

- Ferskingkurs med overnatting - 21.-22.mai 

- Ferskingkurs med overnatting - 25.-26.juni

- Ferskingkurs uten overnatting - 11.-12.juni

Grunnleggende turlederkurs

På dette kurset lærer du deg å lede turer på sommerstid der det er sti og vei i nærmiljøet. Du lærer også om rollen som turleder, turplanlegging, kart, orientering og bekledning tilpasset vær. I tillegg er et viktig element i opplæringen å lære hvordan en inspirerer og motiverer deltakere på tur. For å kunne ta grunnleggende turlederkurs må du ha fullført ambassadørkurs. 

- Grunnleggende turlederkurs i Kviteseid/Vrådal - 07.-08.mai 
- Grunnleggende turlederkurs i Grenland - 11.-12.juni

Nærturlederkurs

Nærturlederkurset passer for deg som ønsker å lede andre på tur i et område du allerede er godt kjent. Nærturlederen leder gruppa gjennom hele turen, og har et spesielt ansvar for å skape trivsel og et inkluderende turmiljø. Ved behov går nærturlederen opp turen på forhånd. Etter endt kurs skal deltakerne ha kunnskap om og innsikt i nærturlederens ansvar og oppgaver. Dette innebærer kjennskap til hvordan planlegge kortere turer og aktiviteter i nærområdet, grunnleggende kunnskap om utstyr og bekledning for turer i nærområdet og kjennskap til det å være turleder med vekt på organisering og sosialt miljø.

- Nærturlederkurs i Skien 12.mai


Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 8. april 2022