Topp OPPTUR!

OPPTUR 2022 i Skien. Tur til Fantekjerringkollen.
OPPTUR 2022 i Skien. Tur til Fantekjerringkollen. Foto: Solveig Rauan Holten

Onsdag og torsdag myldret det av 8. klassinger på ulike Opptur-arrangement rundt om i Telemark. 

OPPTUR er DNTs nasjonale turdag for ungdomsskoleelever. Gjennom et samarbeid mellom de lokale turistforeningene og skolene, får elevene denne dagen en prøvesmak på friluftsliv, uavhengig av tidligere erfaring med fysisk aktivitet. Målet er å få flere ungdommer til å oppleve gleden ved friluftslivet, gjøre turmulighetene i nærmiljøet bedre kjent og skape en morsom dag med fysisk aktivitet for alle.

I Telemark ble det arrangert flere OPPTUR-arrangmenter både onsdag og torsdag:

Onsdag myldret det av 8. klassinger fra 8 ulike skoler i både Skien og Porsgrunn i Gulsetmarka. Turen gikk fra klubbhuset på Gulset og opp til Fantekjerringkollen, og ble gjort mulig gjennom et samarbeid mellom DNT Telemark, Skien Turlag og ambulansefaglinja ved Skogmo VGS. NRK Vestfold og Telemark rapporterte fra arrangementet - det kan høres her

På Seljordsheia var 8. klassinger fra Kviteseid og Seljord ungdomsskoler på tur fra Øvsttveiten til Raudkleiv, med en utstikker til Sandnut. Flinke frivillige fra Seljord turlag, DNT junior Seljord og DNT junior Kviteseid stod for turen. 

I Tinn stod Tinn og Rjukan turlag for en real OPPTUR til Mobrannuten, for elever fra Rjukan og Atrå ungdomsskoler. 

Notodden og Hjartdal turlag stod for 2 OPPTUR-arrangmenter, der Sauland og Gransherad barne- og ungdomsskole tok turen til Skogsfjell i Hjartdal, og Notodden og Heddal ungdomsskoler tok turen til Fjellstulvarden i Notodden.

Omtrent 180 elever og lærere fra Bamble ungdomsskole fikk en finfin tur på Kyststien, i regi av Bamble turlag, samt studenter fra friluftsstudiet ved USN i Bø.  

I Kragerø stod Barnas Turlag Kragerø som ansvarlige for arrangementet, der Kragerø og Sannidal ungdomsskoler fikk seg en rundtur, fra Fikkjebakke, over Løken, mot Spellmannsfjellet.

Tusen takk til alle involverte som får disse arrangementene til å gå rundt, år etter år!
​​​​​​​Se bilder fra de ulike arrangmentene under: