Oppstart av turgruppen, FTU i Grenland

Foto: Henrik Halle Høilo

Mandag 9. mai kl. 1800 inviterer vi til oppstart/info møte 
FRILUFTSLIV TILRETTELAGT FOR UTVIKLINGSHEMMEDE (FTU)

Vi møtes her:  Bakgården ungdomshus, Meierigården – Kirkebakken 6

Friluftsliv tilrettelagt for utviklingshemmede er et tilbud for utviklingshemmede, deres familie, venner og støtteapparat. Gjennom felles aktiviteter som er tilrettelagt for alle funksjonsnivåer, ønsker DNT å skape en felles arena for å ha det gøy sammen. Tilbudet skal være tilgjengelig i alle årets sesonger. 

DNT Telemark og Porsgrunn og Omegn Turistforening har hatt et felles FTU tilbud gående i Grenland de siste årene, men under pandemien har dessverre denne aktiviteten stoppet helt opp.

DNT Telemark ønsker nå i samarbeid med "Inkluderende fritid og kultur" i Porsgrunn kommune, pluss alle andre frivillige interesseorganisajoner og offentlige etater å revitalisere turgruppen "FTU i Grenland".  
Alle som er opptatt av inkludering og ser verdien og gleden av å støtte dette tiltaket, enten som deltaker eller kanskje frivillig turleder/hjelper, er hjertelig velkommen til et inspirerende, spennende og morsomt oppstartsmøte nå mandag 9. mai kl. 1800.

Vi har plass til opptil 40-50 mennesker og kjøper inn pizza, frukt og tilhørende drikke, så her er det bare å stille til en uformell,  uforpliktende kveld, med DNT Vestfold sin FTU gruppe, som inspirerende bidragsytere. 

Gjengen fra Vestfold og Sandefjord, har god erfaring med sitt FTU arbeid, og stiller med egen film og bilder fra sine turer og aktiviteter de siste årene.  

Basert på kveldens tilbakemeldinger og hvilke behov og ønsker dere har, kan vi forhåpentligvis sette opp og datofeste noen aktiviteter nå i våres og før vi går i sommerferie.....

Dette kan bare bli bra :-)

Vi har tilgjengelige støttemidler fra Bufir, og nå trenger vi bare deltakere og noen frivillige, som kan bidra med å organisere og være med på og gjennomføre disse aktivitetene.  DNT Telemark har administrative ressurser til å bidra med planlegging og organisering, men vi trenger noen frivillige for å kunne få til et stabilt tilbud på lengre sikt.  

Da er budskapet kommunisert og vi håper på fullt hus og trengsel i døra.

Velkommen!!!


Ved eventuelle spørsmål, må dere gjerne kontakte DNT Telemark, v/ Tore Blaschek  -  tore.blaschek@dnt eller 91170936

Tur med Friluftsliv Tilrettelagt for Utviklingshemmede (FTU) på Sæteren Gård, med Statsminister Erna Solberg på besøk.
Tur med Friluftsliv Tilrettelagt for Utviklingshemmede (FTU) på Sæteren Gård, med Statsminister Erna Solberg på besøk. Foto: Kari Nygard Tvilde

Skrevet av Tore Blaschek 5. mai 2022