Vi feirer vår DNT-dag!

2022 er frivillighetens år, og 22.mai feirer vi i DNT våre frivillige med vår DNT-dag! Bli med på spennende turer og aktiviteter for store og små rundt om i hele Telemark.

De rydder og merker stier, vedlikeholder hytter, leder aktiviteter, er turledere og jobber administrativt. Oppgavene er mange og ulike for de fantastiske frivillige vi er så heldig å ha med på laget. Nå ønsker vi å feire dem, og vise frem all den gode dugnadsinnsatsen som blir lagt ned. På vår DNT-dag kan du bli bedre kjent med de frivillige rundt om i våre turlag. 

Foto: Hanne Lien

Tinn og Rjukan Turlag

Turlaget ønsker å inspirere til den gode turopplevelsen og inviterer til aktivitetsdag for hele familien ved Sandviken Camping. 

Pappa Alexander, kjent fra serien "Mina og meg" på TV2 kommer for å holde foredrag om Turmagi! Alexander sier han gleder seg til å formidle turglede til både store og små: 

Jeg synes det er sabla gøy å kunne dele Turmagien med små og store. Dele både oppturer og nedturer og de små turøyeblikkene underveis på vår ferd. Jeg brenner for små og store utebarn og jobber i Blå Kors med å ta med barn og unge ut i naturen, samt at jeg driver min egen organisasjon som heter TURMAGI der vi jobber med det samme. 
Foto: Jenny Flobak

Barnas Turlag Midt-Telemark

Bli med på topptur til Valjuvsnatten, en markert fjelltopp i "fremste rekke" på Lifjell, 998 m.o.h. Turen har en stigning på ca 400 høydemeter og beløninngen er fantastisk utsikt over Valjuvet og det spektakulære nabofjellet Falkefjell. Stien fra parkeringa går bratt oppover Røksbulia, før terrenget flater ut mot toppen. På vei ned går vi over Jordfjellet, til Langetjønn og ned Langetjønndalen.

Vel møtt til en eventyrlig tur for store og (litt turvante) små!

Gautefall Turlag

Bli med Gautefall Turlag på dagstur til Langmyrheia. Det er oppmøte ved Drangedal Bygdetun. Det er fantastisk utsikt mot Drangedal  og utover Toke. Hele turen er på ca 5 km. 

Velkommen på tur! 

Skien Turlag

Skien Turlag markerer Vår DNT-dag med en dag for hele familien sentrumsnært i Skien. Her blir det blant annet  natursti for barna, overraskelser og besøk av Turbo. Vi setter opp tur til Kjempa med turledere- kanskje vet ikke alle at det ligger en topp med flott utsikt bare en kort rusletur fra byen? Benytt gjerne dagen til å gå merket tur Hjellevannet rundt også!

Foto: Bamble Turlag

Bamble Turlag

I Bamble går Kyststiens dag av stabelen denne dagen, og i år går turen fra Trosby til Fjordglimt og er 7 km lang. En kortere variant på 3,5 km går fra Trolldalen til Fjordglimt.

På turen fra Trolldalen vil det være overraskelser for de minste. Vi møtes på parkeringsplassen ved Fjordglimt mellom kl 10 og 10.30 for transport med buss eller maxitaxi til starten for lang og kort løype. Med en startavgift på 100 kr. får hver av deltagerne en T-skjorte, transport til start og grillmat med drikke ved målgang ved Fjordglimt. 

Tokke Turlag

Tokke Turlag inviterer til aktiviteter for store og små ved badeplassen/Tangane på Dalen. Ta med mat og drikke. Vi fyrar på grillen (om forholda tillet det), og serverar kaffe og kake.


Himingsjå turisthytte
Himingsjå turisthytte Foto: Thor Olav Sørensen

Notodden og Hjartdal Turlag

På VÅR DNT-dag, som er et landsdekkende arrangement, vil vi feire våre frivillige i Notodden og Hjartdal Turlag og vise at vi setter pris på frivilligheten i Den Norske Turistforening (DNT). Ta med deg barn, familie, venner og bekjente for å feire de frivillige sammen med oss.

Alle våre frivillige vil få en fin gave og det skal også deles ut dugnadspris til noen som har gjort en spesiell innsats i Notodden og Hjartdal Turlag. 

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 14. mai 2022