Årets tursommer nærmer seg!

Foto: Veslemøy Odland, @veesla

Den etterlengtede sommersesongen nærmer seg, og vi i tursenteret kan hjelpe deg med alt du trenger før årets tursommer, enten det er kart, hjelp til planlegging, eller om du trenger nytt turtøy eller utstyr.

Kart og kompass til turen

Få ting er viktigere på turen enn kart og kompass. Hos oss finner du et stort utvalg av turkart for hele Norge. Ønsker du turtips eller hjelp til planlegging er du velkommen innom, så hjelper vi deg gjerne! Bor du ikke i området kan du også sende oss en e-post. Vi sender gjerne varer til deg i posten, og hjelper med turtips på e-post. 

Til uteovernattingen

Skal du sove ute i sommer og trenger tips til overnattingen? Hos oss får du både hengekøye, tarp og myggnetting til hengekøyetur eller smarte liggeunderlag til både telt og hengekøye. Vi har også masse gode ullplagg som egner seg til turen. Husk at selvom det er varmt på dagen kan det fort bli kaldt på kveld- og nattestid, spesielt i høyere strøk. Vi anbefaler derfor å ha med seg et godt sett med ulltøy til overnattingen uansett årstid. 

Ull på tur - også på sommeren

Mange tenker at ull er forbeholdt vinter og kaldt vær. Men ull har mange fordeler, og egner seg også godt til sommersbruk. Ull er selvrensende, regulerer varmen godt og tørker fort. En t-skjorte i ull er dermed et supert plagg på tur, selv på de varmeste sommerdagene. Hos oss fører vi merker som Devold, Aclima og Icebreaker som alle lager gode og bærekraftige produkter i ull. 

Kjøp brukt til turen

I DNT er vi opptatt av et mer bærekraftig samfunn, og prøver å finne måter vi kan være en positiv bidragsyter på. I Tursenteret i Skien finner du derfor et bruktstativ, der du kan både kjøpe og selge dine brukt turklær. Her kan du ofte gjøre et kupp, og finne flotte plagg som har mye bruk igjen. 

Sporløs ferdsel

Aemannsretten gir oss rett til mye, men den innebærer også noen plikter. En av pliktene er å ta vare på naturen, og ikke la det ligge igjen spor etter oss. I Tursenteret har vi nå fått inn denne smarte dospaden! 

The Tent Lab The Deuce 2 UL Trowel er en superlett dospade som veier kun 16,9 gram. Spaden er designet for å grave en en helt perfekt do-grop. Fyll igjen gropen med mose, kvister, steiner eller jord når du er ferdig - og vipps, så er naturen like fin! Og du - visste du at det tar opptil 2-4 uker før naturen klarer å bryte ned toalettpapir? Derfor bør du ta med deg dopapiret hjem igjen, da slipper også andre å komme over rester etter ditt dobesøk. 


I tursenterne til DNT Telemark finner du en rekke ulike varer som passer for enhver! Se noe av utvalget under!

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 20. mai 2022