Flott feiring av frivilligheten

Vår dag-arrangement i regi av Tinn og Rjukan Turlag, og Barnas Turlag, på Sandviken Camping i Austbygde. 22. mai 2022.
Vår dag-arrangement i regi av Tinn og Rjukan Turlag, og Barnas Turlag, på Sandviken Camping i Austbygde. 22. mai 2022. Foto: Solveig Rauan Holten

I dag har vi feiret Vår DNT-dag med aktiviteter og arrangementer rundt om i Telemark!

Søndag 22.mai feiret vi Vår DNT-dag. Over hele Telemark hadde våre turlag arrangementer og aktiviteter, for å feire frivilligheten og vise frem litt av det sine tilbud. Her kan du lese litt om dagens aktiviteter og se bilder fra feiringen. 

Bamble Turlag

Bamble Turlags bidrag til «Vår Dag» i DNT,  var Kyststiens dag som i år gikk fra Trosby til Fjordglimt. Et kortere alternativ gikk fra Trolldalen til Fjordglimt. Snaut 100 voksne og barn fikk en fin tur på en del  av den 60 km lange kyststien gjennom Bamble, og turen ble avsluttet med grillmat og drikke på Fjordglimt.

Det er femte gang turlaget arrangerer Kyststiens dag  i slutten av mai , et arrangement som har forflyttet seg hvert år, slik at deltagerne har fått med seg ulike deler av kyststien  fra Langesund til Fjordglimt.

Grenland Havpadleklubb var i år til stede på Fjordglimt, og orienterte om padling og opplevelser i kajakk langs Bamblekysten.

Fint turvær i en årstid med kysten på sitt vakreste,  gjorde sitt til at det var veldig god stemning på Kyststiens dag i år.

Tinn og Rjukan Turlag

På Sandviken Camping i Austbygde ble det et flott arrangement med Tinn og Rjukan Turlag.  Alexander Read, kjent fra Mina og meg, holdt et klokt og fint foredrag - Turmagi. Det ble også natursti med Barnas Turlag, deilig suppe, pinnebrød, saft, kaffe og kaker ved Tinn bygdekvinnelag.

Det var sykkelsjekk og spikking av både sneisepinner og seljefløyter! Stirydderlaget viste frem ryddeutstyret sitt.

Mange flotte gevinster fra det lokale næringslivet og foreninger ble trukket ut på inngangsbilletten. 

Skien Turlag

I Skien inviterte turlaget til aktivitetsdag for hele familien ved Bakkestranda. Store og små koste seg med natursti, tur med turledere til Kjempa og. Skien Røde Kors stilte også opp sammen med turlaget. Alle barna fikk fine premier, og Turbo tok også turen. 

Det var en flott dag i sola, og både frivillige og deltagere koste seg! Tokke Turlag

Tokke Turlag hadde sitt aller første arrangement under dagens feiring av Vår DNT-dag. Ca. 25 store og små koste seg ved badeplassen på Dalane. Her ble det både rebusløp, orientering med kart og kompass, grilling, kaffe og kake. Det ble et flott arrangment i nydelig vær! 

Ønsker du å bli frivillig? Vi har alltid plass til flere! 

Det finnes mange måter du kan bidra som frivillig på. Kanskje ønsker du å være med på å rydde stier, vedlikeholde hytter eller være turleder? Eller vil du lede aktiviteter for barn og unge? Sjekk ut denne fine oversikten Skien Turlag har laget om noe av det du kan bidra med. 

Som frivillig på løypedugnad får du både mulighet til å bli kjent med turområdene i kommunen og bli kjent med en hyggelig gjeng. Du vil få opplæringen som trengs for å merke og skilte rett, noe som både er spennende og nyttig å kunne. På disse dugnadene vil du oppleve mestring i naturen og få eierskap til våre vakre turområder. 

På våre hyttedugnader får du bli med til fjells eller til skogs og gi hyttene våre et løft. Her blir det varierte oppgaver som maling, beising, vedhogst og annet arbeid som trengs rundt hyttene. Som frivillig er du med på å gjøre hyttene hyggelige, samt påse at de har høy kvalitet.

Som frivillig vaffelvakt vil du kunne kombinere vaffelsteking på dagtid med mulighet for en ettermiddagstur på ski og en hyggelig hyttetur på kveldstid. Kom alene eller ta med deg flere vaffelvakter, og få en hyggelig dugnadshelg. 

Som frivillig på arrangement vil du få være med på å planlegge og delta på arrangementer og du vil få klart definerte oppgaver. Bli med i vårt arrangementsteam!

Som frivillig i Barnas Turlag vil du bidra til at barna får det gøy på tur. Du vil kunne hjelpe til på alt fra pannekaketurer til «Kom-Deg-Ut»-dagen, sammen med en ivrig gjeng frivillige.

Som frivillig turleder treffer du andre turledere som besitter gode tur- og lederegenskaper. Våre turlederkurs er for deg som vil styrke dine kunnskaper og kompetanse i helt unike omgivelser. 

Som styremedlem vil du både kunne representere medlemmene i viktige saker og få styrket din egen kompetanse. Gjennom styremøter vil du også ta del i et sosialt felleskap.

Ønsker du å bli frivillig i ditt lokale turlag? Ta kontakt med oss i Tursenteret i Skien, så hjelper vi deg videre. Du kan enten komme innom oss i Torggata 15, ringe oss på 35 53 25 55 eller sende oss en e-post på telemark@dnt.no

Skrevet av Guro Vassbotn Skaara 22. mai 2022