Kampanje: Meld deg inn - få -30% på valgfri vare!

Foto: Marius Dalseg Sætre

I perioden 16.-19. juni gir vi nye medlemmer 30% avslag på én valgfri vare i Tursenteret i Skien.

Nysgjerrig på å bli en av oss? Her får du noen gode grunner til å melde deg inn.

Er du en av de som synes matpakka smaker ekstra godt langt inne på vidda, eller at morgenkaffen gir ekstra energi med 2000-meterstopper på alle kanter? Eller er du egentlig mest glad i de nære turene i skogen bak huset ditt? Et medlemskap i DNT gir deg gode fordeler, uansett hvem du er.

Det koster ikke mye å bli rik på opplevelser.

Signatur Trollheimen går over 153 kilometer fra Gjevilvasshytta i øst til Innerdalshytta i vest. Foto: Veslemøy Odland

For deg som liker å følge de røde T-ene

Hva hadde vel en tur i fjellet vært uten de røde T-ene? De som viser deg den trygge veien fra hytte til hytte, som guider deg til de vakreste utsiktspunktene, og gir deg naturopplevelser for livet, gang på gang, år etter år. En rekke enkle T-er med en enorm verdi - som har gitt trygghet for fjellvandrere i generasjoner.

Helst siden 1868 har DNT jobbet med å legge til rette for et enkelt og aktivt friluftsliv for nordmenn, og i dag står det 1 millioner T-er og viser vei langs 22 000 kilometer med sti. De viser deg en trygg vei mellom hyttene, og i tillegg sørger de for at både vegetasjon og dyreliv kan leve mer uforstyrret fordi vi holder oss på samme sti.

Visste du at de T-merkede stiene er den medlemsfordelen som flest oppgir at de bruker og setter pris på?

Stimerking i Skien Turlag
Stimerking i Skien Turlag Foto: Karin Arntzen

For deg som heier på de frivillige

Dugnad er en tradisjon med dype røtter i landet vårt, og for DNT er dugnaden en forutsetning. Uten den enorme dugnadsinnsatsen ville den norske fjellheimen sett ganske annerledes ut. Vi hadde ikke hatt de merkede stiene, hyttene ville sakte, men sikkert forfalt og turgrupper og lag over hele landet hadde forsvunnet.

Frivillige over hele landet bidrar til å gi deg naturopplevelser for livet. Men dugnaden må også finansieres. T-ene trenger maling, broene og kloppene må lages, og hyttene må fra tid til annen vedlikeholdes av mer enn vaskekluten.

Som medlem i DNT støtter du dugnadsarbeidet, og bidrar til at flere kommer seg ut.

Notodden Turlag var med og arrangerte Barnas Aktivitetssommer 2021.
Notodden Turlag var med og arrangerte Barnas Aktivitetssommer 2021. Foto: Thor Olav Sørensen

For deg som liker å gå ute, men sove inne

For mange er selve motivasjonen på en lang marsj, hytta som venter i andre enden. Å kjenne varmen som sitter i veggene fra peisen så fort fjellstøvlene er av, og få maten servert. Som medlem i DNT får du rabatt på overnatting og mat på alle turistforeningshyttene over hele landet. 42 av 560 hytter er betjente, med vertskap og matservering. Barn og ungdom får halv pris på overnatting.

Medlemmer kan skaffe seg en egen nøkkel til de ubetjente og selvbetjente hyttene. På de selvbetjente er det et matlager slik at du kan gå med lettere sekk og heller kjøpe maten der.

“Å dra på hytta” trenger aldri mer å være det samme, for du kan alltids reise på en ny hytte, hver eneste gang!

Spisesalen på Kalhovd Turisthytte
Spisesalen på Kalhovd Turisthytte Foto: Marius Dalseg Sætre

Innmeldingskampanje 16.-19. juni

Tilbudet gjelder nye innmeldinger til DNT Telemark, og må gjøres enten i Tursenteret i Skien, eller på e-post til telemark@dnt.no. Kampanjen gjelder i perioden 16.-19.06.2022.

Reportasjetur over Hardangervidda.
Reportasjetur over Hardangervidda. Foto: Marius Dalseg Sætre

Gode grunner til å være medlem er hentet fra en artikkel skrevet av Ingvild Lundberg Bakke.

Artikkelen gir enda flere gode grunner, og kan leses i sin helhet her:

Skrevet av Helga Drøyli 16. juni 2022