SATSER PÅ FAMILIENE

I 2016 satser DNT på familie.
I 2016 satser DNT på familie. Foto: Julie Maske

Hvordan skal Den Norske Turistforening klare å lokke flere barnefamilier ut på tur? Det skal fem testfamilier finne ut i 2016.

Hva må man pakke med seg for å dra på familietur til en turistforeningshytte? Hvordan motiverer man barna til å gå på fjelltur? Hva skal man ha med seg på dagstur i marka? Hvordan passer DNTs turer, hytter, stier og aktiviteter for en helt gjennomsnittlig barnefamilie?

I 2016 satser DNT ekstra på familiene. Allerede nå bidrar over 200 Barnas Turlag over hele landet til en rekke gode friluftstilbud, både i nærområdet og på fjellet. For å kunne forbedre tilbudet ytterligere sender DNT ut fem barnefamilier for å teste tilbudet. De skal ikke bare prøve turer og aktiviteter, men også gi ris og ros.

- Vi ønsker å vise fram bredden i familietilbudet vårt, og samtidig få ærlige tilbakemeldinger på hva som fungerer og korrigeringer der det er nødvendig. Medlemsforeningene har et stort og variert tilbud for små og store, alt fra trilleturer til toppturer for ulike nivåer. Men vi kan gjøre mer for å vise det frem, sier generalsekretær Nils Øveraas.

Sjekk http://www.dnt.no/barn/ for å finne ut om det er et Barnas Turlag der du bor.

Familiemedlemskap

I høst lanserte Den Norske Turistforening et eget familiemedlemskap. Det betyr én pris og én faktura – for hele familien.

- Lanseringen av familiemedlemskap er et ledd i å forenkle og forbedre familietilbudet vårt. Etterspørselen etter dette medlemskapet har vært stor, og vi er glade for at vi endelig kan tilby det til medlemmene våre, sier Øveraas.

Gå inn her for å finne ut hvordan du blir familiemedlem https://www.dnt.no/medlem/familiemedlemskap/

Hva er din families friluftsdrøm?

Over 150 familier søkte om å teste DNTs tilbud i 2016. De fem utvalgte familiene er fra Tromsø, Bergen, Oslo og Kristiansand, og vil både prøve seg på turer og aktiviteter i sitt nærområde og i andre deler av landet. I tillegg vil vi prøve å tipse deg om, og arrangere ekstra mange fine turer for familien i løpet av året. Kanskje dette er året du og din familie får deres friluftsdrømmer oppfylt?

Følg med og bli med oss ut!

Hva er din families friluftsdrøm?
Hva er din families friluftsdrøm? Foto: Sindre Thoresen Lønnes