Bli med på kom deg ut-dagen

Foto: Wenke Åse

Søndag 7. februar arrangeres Kom deg ut-dagen på 154 steder i landet. Bli med på vinterens beste utedag for hele familien!

- Det er første gang vi har over 150 Kom deg ut-arrangementer, og det er ventet over 30.000 deltakere. En gledelig utvikling, som viser at friluftsliv har medvind og at vårt langsiktige arbeid for et tilbud til alle generasjoner treffer, sier generalsekretær i Den Norske Turistforening, Nils Øveraas. 

Han fremhever spesielt økningen i antall Barnas Turlag, DNTs tilbud til barnefamiliene, som viktig årsak til tilstrømmingen av nye medlemmer og mer aktivitet. I 2015 økte medlemstallet i Barnas Turlag med 5,3 prosent, og økningen fortsetter. Mange får sitt første møte med DNT gjennom Kom deg ut-dagen, som arrangeres i februar og september. 

Finn ditt arrangement her

Kom deg ut for 20. gang 

Norges største søndagstur gikk for første gang av stabelen i september 2006. I 2016 er det dermed duket for 10-årsjubileum med det 20. arrangementet i rekken. Tar du turen til ditt nærmeste Kom deg ut-arrangement søndag 7. februar, er det rigget for en aktiv og morsom utedag med massevis av ulike tilbud. 

- Det blir det blant annet skileik, aking, leker og bålkos. Her blir det gode muligheter for å holde varmen, møte andre barn og barnefamilier, leke, lære og være med på mange morsomme ting, sier Øveraas. 

Satser på familiene

I 2016 satser DNT ekstra på familiene. Over 200 Barnas Turlag over hele landet tilrettelegger allerede for gode turer og aktiviteter både i nærmiljøet og til fjells. For å løfte tilbudet ytterligere har DNT nå valgt ut fem testfamilier som skal prøve og vurdere tilbudet, som spenner fra trilleturer til toppturer. 

Bli familiemedlem i DNT

- Vi ønsker å vise fram bredden og mulighetene, og samtidig få ærlige tilbakemeldinger på hva som fungerer, og korrigeringer der det trengs. Samtidig har vi innført familiemedlemskap, som gjør det enkelt for hele familien å være medlem, sier Nils Øveraas. 

Test tilbudet du også

- Kom deg ut-dagene er de største arrangementene vi har, og gir en unik mulighet til å introdusere og inspirere enda flere til å være ute, bli kjent med DNT og være med å teste friluftslivets gleder, sier Øveraas. Han oppfordrer alle til å ta turen ut på søndag og bli med på årets beste vinterleker.  

FAKTA
Kom deg ut-dagen er Norges nasjonale turdag, og arrangeres to ganger i året over hele landet. Første gang var i september 2006. I  2016 har vi dermed 10 års jubileum med den 20. Kom-deg- ut-dagen. Arrangementene finner du i hele Norge, fra Kristiansand i sør til Nordkapp i nord. 
Kom deg ut-dagen arrangeres i samarbeid med Norsk Tipping og Kiwi.

Foto: Evy Skulestad Eliassen

Foto: Wenke Åse