Nå vil vi ha Ferskinger ut på tur!

Foto: Sissel Mogård

Helgen 9-10. april arrangerte vi det første Ferskingkurset ved Hvitsteintjern. Målet med disse kursene er å motivere og trygge deltagerne i å ferdes ute i naturen og er ment for personer som ønsker seg grunnleggende kunnskaper og ferdigheter innen friluftsliv. 

Dette kan være folk som har noe erfaring fra før eller folk som aldri har vært på tur før. For å arrangere dette kurset hadde vi med oss god hjelp fra Mats og Tobias som er friluftslivstudeneter i Bø, og Marie som er med som frivillig på ulike aktiviteter i TTF.

Denne helgen hadde vi med oss 22 motiverte deltagere, både innvandrere og nordmenn. Det ble en innholdsrik helg med både informasjon og praktisk innhold og aktiviteter. Vi var innom tema som  blant annet DNT, allemannsretten, turbekledning og tursekk, kart og kompass, bål og vedsanking, kniv og øks og matlaging på bål og primus. Det var stor aktivitet og innsatsvilje hos deltagerne og humøret var på topp. Søndag avslutta vi med tur til Piggen og alle fikk kursbevis og en håndbok i grunnleggende friluftsliv. Denne kan være nyttig å ta fram for å repetere og få noen tips og ideer til nye turopplevelser og erfaringer i naturen.

Takk for en fin helg sammen og GOD TUR til alle!