På nye stier i Kilebygda

På toppen av Stålfjellaksla
På toppen av Stålfjellaksla Foto: Marlin Nordhus

301 moh. finner du Stålfjellaksla, kanskje Kilebygdas flotteste utsiktspunkt med gode solforhold og fin natur. Stålfjellaksla er en av åretes Titopper og er ny på lista. Område har til nå vært forholdsvis lite brukt av turfolk i distriktet så det var behov for nye skilt og opprusting av stiene som tar deg til toppen. I løpet av de to siste ukene har en engasjert gruppe jobbsøkere ved NAV-Skien deltatt i stiryddingsarbeidet for å gjøre stiene opp til Stålfjellaksla klare for at turfolk skal innta Kilebygdas skoger.

Praksis i Telemark Turistforening

Gjennom arbeidspraksisen i Telemark Turistforening tar unge jobbsøkere del i stiryddingsarbeid rundt om i Skien og Drangedals skoger og bidrar sammen med frivillige dugnadsfolk til at stier merkes, ryddes og vedlikeholdes. Stiryddingspraksisen bidrar til et mer aktivt og variert innslag i jobbsøkerfasen samtidig som at det skaper rom for at flere kan komme seg ut på tur. I Kilebygda har vi merka, rydda og satt opp skilt slik at det blir lettere å finne fram til toppen av Stålfjellaksla. Det blei lagt ned to arbeidsdager i både regn og sol og etter en del arbeidstimer kunne vi si oss fornøyd med arbeidet.

Fornøyde turfolk

Vi har møtt blide turfolk som har kommet med hyggelige tilbakemeldinger og som har gitt ros og smil på veien. Det er veldig fint å se at folk koser seg på tur og å høre at det arbeidet som legges ned settes pris på. Dette er nok en topp som kommer til å få mange fler besøkende og på siste arbeidsdag var parkeringa full av biler og det så ut til at folk var imponerte over området og utsikten. Jeg tror også jeg snakker for mer enn bare meg selv da jeg sier at vi som har vært ute og jobba har hatt noen fine arbeidsdager ute og at det er fint å gjøre noe praktisk som en avveksling til å sitte inne dagen lang. Nå skal vi i gang med andre prosjekter takket være et godt samarbeid med løypekoordinator og frivillig Åsmund Myhre og leder i Gautefall Turlag Kjell Peder Haugene har vi nok å drive med i tiden som kommer.

Jeg vil anbefale å prøve ut nye turdestinasjoner og se nye områder, kanskje Stålfjellaksla er en av dem?

Foto: Marlin Nordhus