Heituren du bør få med deg

Heituren i kommunegrensetraktene mellom Drangedal og Nissedal går på nytt søndag 28. august på Heigeitilløypa, og Gautefall turlag inviterer til guidet tur. Husk påmelding innen fredag 26. august kl. 11.00 på grunn av busstransort.

Sommeren smyger seg over i høst og nå er det kanskje den aller flotteste tida til å dra på heitur? Førstkommende søndag, kl. 9.00, er det på nytt klart for å bli med Gautefall turlag på guidet tur fra Holmevatn på Kyrkjebygdheia til Gautefall.

Tekst og foto: Kjell Peder Haugene


For åttende gang siden Gautefall turlag ble etablert inviterer turlaget på den ”klassiske” heituren i noe av den flotteste heinaturen vi har mellom Nissedal og Drangedal.


I setermark

Turen starter med buss fra Gautefall skisenter, kl. 9.00 opp til avgangspunktet ved veis ende ved Holmevatn på Kyrkjebygdheia. Her går det på eldgamle seterveger langsetter innsjøen, forbi nedfalne setrer, gjengrodde setervoller, Holmevasshelleren og til hvilebua Trongebu, innunder Hesthomfjell. Etter ei matpause går turen så på mye bart fjell opp til turens høyeste punkt, Hesthomvarden (764 moh), og i finvær er det en flott utsikt herfra innover heiene i Tørdal, Nissedal og nesten helt til kysten ved Kragerø.


Naturidyller

Turen sørover heia går så på sti som slynger seg langs småvann og myr, krysser gamle ferdselsårer, over blankskurte svaberg og innom mange naturidyller. En ny stopp blir det selvsagt for å se den unike Heigeitilsteinen og hører historien om den, før turen fortsetter på merket løype mot  nye mål, deriblant Tjennhuken.  Ute på ettermiddagen nås Gautefall skisenter, hvor de fleste har parkert bil for å ha til den siste hjemreisen.

- Husk påmelding snarest og før fredag 26. august klokken 11.00 i telefon 959 78 468, minner arrangøren om.

Det er et par gode rasteplasser underveis på Heigeitilløypa som Gautefall turlag har tilrettelagt, slik som her ved Tjennhuken.