Julebrev

Foto: Aleksander Myklebust/Norad

Det er frivilligheten i lokallagene som er bærebjelken i det vi driver med, slik har det alltid vært og slik skal det forbli.

Telemark Turistforening har de siste årene vokst raskt og gjennomgått store strukturelle endringer, 2016 har derfor vært et år med internt fokus for å tilpasse organisasjonen disse endringene.

Det har ført til at vi ikke har vært så mye ute hos dere som ønsket, men vi håper likevel vi har maktet å være tilstede for dere ved behov.

Men selv i konsolideringsperioder skjer det mye på DNT fronten i Telemark. Det er snart 10 000 DNT medlemmer i fylket (30 000 tror de er medlem), det var ca 600 DNT arrangementer, Gaustatoppen har blitt totalrenovert og fått vannklosett, hyttene har gått godt, 1 500 fjortiser var på Opptur 4. mai, 1 200 barnehagebarn var  på barnehagemarsj 7. september, 5 000 mennesker lyste opp Gaustatoppen 17. september, 50 000 mennesker har passert målepunktet på kyststien, et uendelig antall mennesker har benyttet seg av våre stier, hytter, arrangementer og postkasseturer. Vi har generert ca 70 000 dugnadstimer, Kviteseid og Bamble har fått Aktiv i 100 grupper, Gautefall og Grenland nye DNT ung grupper, Kragerø Turistforening vedtok å bli en del av TTF, Barnas Turlag Vinje har fått inn nye flinke ressurspersoner, Barnas turlag Nome feiret 5 år i år……..mm.

Dette er bare en liten smakebit av hva dere får til, og ingenting av dette ville skjedd uten DERE!

På vegne av styret og administrasjonen vi vil rette en stor takk til hver og en av dere, som har bidratt til at 2016 ble et godt tur år fra fjord til fjell.

Nå gleder vi oss til å ta fatt på 2017 sammen med dere, nå skal vi høste av årene med konsolidering.
Da vil vi ha fokus på dere, og har lagt en plan for hvor og hvordan vi skal rekke å treffe dere alle.

• Vi kommer på besøk Kom deg ut dagen i Februar og september
  • Vi blir med dere på deres årsmøte, og holder gjerne et lite innlegg om vi får lov.
  • Vi håper vi treffer så mange som mulig av dere på Lokallagssamlingen i Bamble 31. – 2. mars
  • Styret inviterer til ledersamling medio september
  • Vi stiller selvfølgelig opp så langt vi kan når dere ber om det
  • Styret har utnevnt egen lokallagskontakt

2017 er DNTs kunnskaps år, året vi skal synliggjøre hvor stolte vi er av VÅR røde T!

Sammen med dere vil vi bruke året på å gi folk kunnskap om friluftsliv, og øke folks bevissthet om dugnadsinnsatsen som ligger bak alt vi får til.

God jul og godt nyttår.

Hilsen Kaj og Jon Atle.