Kom deg ut-dagen 5.februar

Foto: Per Tore Molvær

5.februar drar hele Norge på søndagstur. Kom deg ut-dagen er Turistforeningens nasjonale turdag med arrangementer for store og små. Det arrangeres aktiviteter hele 12 steder i Telemark denne søndagen. Her finner du hvilket arrangement som er nermnest deg!

Vinje

Vinje Turlag og Barnas Turlag Vinje feirar årets Kom Deg Ut- dag med skitur og utemoro på staulen Verkhus i Øyfjell!
OBS: Opprinneleg plan om skitur til vaffelsteikarane i Jønnardalen vert skrinlagt pga. for lite sno. 
Avreise frå parkeringa i Brandkvålvegen kl. 12 (Langs Fiskestigen. Det vert sett ut flagg og ballongar). Turen passar for born i alle aldrar og er ca. 1 km ein veg. 
Vel framme freistar eit hav av bakkar i ulike variantar og det vert natursti, bål og preimar :) 

Me gler oss til ein aktiv dag!

Ta kontakt med turleiarane dersom du lurar på noko: 
Anne Kvaale Bjerk: 95815930
Anna Vinjerui Lid: 40295381

Tinn- og Rjukan

Bli med på vinterens flotteste søndagstur! Tinn- og Rjukan Turlag arrangerer kom deg ut-dagen på Gvepseborg på Rjukan. Her blir det diverse vinteraktiviteter i sola. Blant annet skileik. Det blir også lagt opp til grilling på bål, så ta med noe å grille. 

Ta på varme klær og ta med hele familien ut på søndagstur!

Oppmøte kl11:00. 

Kviteseid

Bli med når Kviteseid Turlag arrangerer Kom deg ut-dag ved Sundkilen og Ågapet.

Aktivitetar på isen (isfiske, skeiser og spark), tur og bål med Kviteseid Turlag på Sundkilen og Ågapet

sundag 5. februar. Frammøte Kviteseid sentrum kl. 11.00. Ta med mat og drikke.

Aktiv i 100-prosjektet (høg lågterskel), Barnas Turlag og Kviteseid Jeger og Fiskarforening blir med som samarbeidspartnere.

Seljord

Seljord Turlag feirer Kom Deg Ut-Dagen med ein god gammaldags skitur på oppkøyrde løyper i trolsk vinterlandskap Kivledalen i Seljord. Turen går i variert, nokså lett terreng – litt opp og ned. Totalt 8 km fram og tilbake. Vi vil ha ei god bålpause ved Sundsbarmdemningen (ca 4 km), og ynskjer at folk skal kose seg på skitur denne dagen. Turen passar for alle aldrar, men det er jo ein fordel med litt skierfaring.

Oppmøte Kivledalen kl13:00. 

Tur for alle små og store på Nordbøåsen. Det blir aktiviteter etter vær og føreforhold. På Nordbøåsen er det en flott rundløype å gå skitur i, skileikområde og en bålplass (ved skiskytterarenaen). Barnas Turlag merker løypa fra parkeringen ved Travbanen, inn til bålplassen. Her fyrer vi bål, ta med egen grillmat. Hvis det er forhold til det, blir det skigåing, skileik, aking og muligheter for å ha det moro for små og store.  Er det ikke snø nok, blir det andre aktiviteter ute. Håper mange blir med denne dagen – velkommen til en dag ute med leik og moro! Trenger du skyss? Møt opp på Bø Torg kl 10.30, så organiserer vi felles transport.

Ved behov for lån av skiutstyr/akebrett:

Kontakt Bø Frivilligsentral, tlf 35953200. Åpent hverdager fra 09-15.

Turledere: og Marthe B Berdal (97680709) Brita R Iversen ( 91719190).

Parkering ved Travbanen på Nordbøåsen. Felles avgang herfra kl 11:00.

Nome

Opprinnelig skidag på Sagamoen erstattes med
Leik og bålkos på grillplassen til Skoemyra Barnehage i Hantobakken, Lunde

Snøen glimrer dessverre med sitt fravær, så vi ser oss nødt til å gå til plan B. Uansett vær, møtes vi på parkeringen ved Sluseparken Barnehage i Lunde kl 11, og går i samlet flokk opp til grillplassen til barnehagen ved Hantobakken. Vi fyrer opp bål, så ta gjerne med bålmat og en vedkubbe eller to. I tillegg er det gode leikemuligheter rundt forbi grillplassen for barna J
Praktisk:

- oppmøte og avmarsj 5.feb kl 11

- ca 15-20 min rusletur på vei opp til grillplassen

- gratis, men ta gjerne med en vedkubbe eller to til bålet

- ingen begrensning på antall

- passer for alle
- turleder kontaktinfo: Bodil Tveitan tlf 40 85 11 88

Gautefall

Vinteraktivitetsdag på Kleppe i Tørdal med Barnas Turlag Gautefall og DNT Ung Gautefall. Kleppe ligger ca. 2, 9 km fra Joker i Tørdal. Det blir fyring av bål og muligheter for å grille medbrakte pølser/grillmat. Ta med rattkjelke/akebrett og/eller ski, det blir tilpassede aktiviteter for både små og store på denne turen! Det blir Quiz med fine premier og uformell akekonkurranse. Beate Rosland er turleder, og kan kontaktes på tlf. 41639619.

Vi kjører samlet fra Joker ved Bø i Tørdal kl. 12.00.

Kragerø

Barnas Turlag Kragerø arrangerer Kom Deg Ut-dagen med ski og aking i Studsdalen. Turen passer for alle. Vi setter opp noen morsome utfordringer som passer for alle, blant annet skileik. Ta med litt ved, varm drikke og litt å spise på

Oppmøte klokken 11.00

Siljan

Bli med på en morsom aktivitetsdag for hele familien! Siljan Turlag arrangerer Kom Deg Ut-dag ved Øverbøtjønna, ved bålplassen bak Kommunehuset (Innstuhaugen)

Parkering ved Kommunehuset.

Det blir lagt opp til rebus, pilking, skøyting og grilling. Det blir også servert bålkaffe. Ta med hele familien ut på tur!

Oppmøte kl.11.00-15.00.

Skien

Skien Turlag og Barnas Turlag Skien arrangerer Kom deg ut-dagen i Skien fritidspark søndag 5. februar. Hele familien er velkomne til en hyggelig utedag sammen. Dette er friluftsdagen som passer for alle! 

Skien Turlag inviterer store og små til en flott dag ute. Ved basen i Trollets hjerte blir det natursti,og bålpanner med pinnebrødsteking og kaffekoking. Husk pølser til grilling hvis det er ønskelig, samt varme klær og noe å sitte på. Det blir merket løype fra isstadion til Trollets hjerte. Gjensidige holder stand og Speiderne rigger leir med bålkaffe. Skien Orienteringsklubb vil stå med stand og vil vise eksempler på sin aktivitet. Utstyrssentralen vil også ha stand sammen med Grenlandsfriluftsråd og Forum for Natur- og Friluftsliv. 

Arrangementet varer fra kl 11.00 - 15.00

Porsgrunn

Barnas Turlag Porsgrunn inviterer til Kom Deg Ut-Dag i Jarseng Skianlegg. Sammen med IF Ørn blir dette en aktivitetsdag med mulighet for skirenn, quizz, og grilling. Ta med drikke og egen mat til grillen. IF Ørn holder også kiosk åpen. 

Kontaktperson: Rebekka L. Øvre-Eide tlf: 99256863

Oppmøte Jarseng Skisenter kl11:00. 

Bamble

Det blir natursti for barna og sesongrelaterte aktiviteter.
Turlaget holder grillen varm og serverer kaffe. Hver enkelt medbringer
egen mat for grilling.

Vi møtes ved klubbhuset på idrettsbanen på Herre kl 1100.

Hjartdal - Notodden Turlag

Notodden Turlag arrangerer Kom Deg Ut-dag på Kari Skøytekafé i Sauland, samarb eid Sauland IL/BT Hjartdal. Mer informasjon blir lagt ut her, når klart: https://notodden.dnt.no/aktiviteter/842102/

Foto: Per Tore Molvær

Skrevet av Mikel Gonsholt 26. januar 2017