Umbraco på Gaustatoppen!

Planlegging av interiør på Gaustatoppen

To ganger i året deler hvert IKEA varehus ut 25 000 kr til gode prosjekter og kreative tiltak for barn og miljø i deres nabolag.

Telemarkinger reiser ofte til IKEA Slependen for å handle, og Gaustatoppen er nærmeste toppturdestinasjon til IKEA Slependen og alle de som bor i dette området. Det kvalifiserer jo til å være naboer! Dermed søkte Telemark Turistforening midler fra IKEA Slependens Nabolagsfond sommeren 2016. Randi og Stine fra IKEA Slependen kunne fortelle at de var svært positive til søknaden som gjaldt Gaustatoppen Turisthytte og sa «vi var alle enige om at søknaden innfridde på alle punktene våre - dette er nytenkende og spennende!». De godkjente derfor søknaden, og gav Telemark Turistforening 20 000 kr, i tillegg til innpris på alt foreningen handler.

Selv om Gaustatoppen ligger på 1 883 m.o.h. er det lett tilgjengelig for både små og store, da man kan ta Gaustabanen opp til toppen. Dette gjør at alle uansett alder og fysisk form kan komme seg til topps og se den fantastiske utsikten!

Onsdag 8.mars fikk derfor Gaustatoppen Turisthytte besøk av Randi og Stine fra IKEA, slik at de sammen med hyttedrivere og representanter fra Telemark Turistforening kunne se på praktiske løsninger i forhold til møbler og interiør på den renoverte hytta. «Over en hyggelig lunsj og flere kopper kaffe på toppen kikket vi på ulike løsninger og var enige om at produktene man så for seg skal være en del av det bærekraftige sortimentet til IKEA» sier Henriette Hack, Telemark Turistforening.

«Dagens møbler er gamle, slitt og relativt store i små lokaler. Vi ønsker oss noe nytt og fresht som står i stil til resten av den totalrenoverte hytta. Smarte løsninger med plass til mange, derfor IKEA!» sier en fornøyd Jon Atle Holmberg.

Skrevet av Henriette Hack 10. mars 2017