Solfylt vårdugnad på Jomfruland

Foto: Rine Grinilia

28-29.april arrangerte DNT Telemark dugnad på nyervervede Øitangen på Jomfruland. Vinteren har vært lang, men takket være 19 engasjerte dugnadsarbeidere er det nå blitt kostet støv av kystperlen. DNT Telemark takker for insatsen, og de frivillige takker for opplevelsen. 

Det var mange blide ansikter med på dugnaden på tuppen av Jomfruland og det ble lagt ned en enorm dugnadsinnsats. Deltager, Toril Solheim, forteller om sin opplevelse av helgen. 

- Jeg var så heldig at jeg var med i dugnadsgjengen til Øitangen på Jomfruland fra fredag til lørdag. 20 personer reiste ut i høljende regnvær fredag ettermiddag. Det blåste opptil 17 sek.m i kastene så taxibåten fra Valle kunne ikke legge til ved Øitangen, men måtte gå til Tårnbrygga. Vi så for oss en våt vandring bort til Øitangen, men Ruth Ellegård stilte med bil og hennes mann med traktor og henger så bagasje og dugnadsfolk kom nesten tørre fram. Vi hadde en kort omvisning i alle 4 byggene og så at det ville bli en del å gjøre dagen etter, men det var en utrolig munter gjeng som samla seg i peisestua i forvalterboligen og kosa seg med et deilig kveldsmåltid i godt lag. Dugnadsleder Trond med kone Kari hadde gjort en fremragende jobb med planlegging og innkjøp og da Trond rolig gikk gjennom hvilke oppgaver han ønsket å prioritere og satt sammen «arbeidslagene» var det ingen protester. Lørdag morgen var det nesen vindstille og strålende sol. Arbeidet startet kl 9 og det var full innsats fra alle. Trond og Kari var med for fullt, viste og veiledet alle arbeidslagene på en utrolig fin og behagelig måte. I lunsjpausen la vi inn en liten tur til Fugletårnet. Arbeidet fortsatte til kl 18 og da avsluttet vi med et koselig og velsmakende grillmåltid hvor alle hjalp til.

Oppsummeringen fra Trond og deltakerne viste at alle var strålende fornøyde, og det med god grunn, Trond, fordi vi hadde fått gjort veldig mye i løpet av dagen og de øvrige deltakerne fordi vi syntes det hadde vært så moro, koselige og ikke minst fantastisk godt organisert av Trond og Kari. 8 -10 personer ble igjen til i dag og de har sikkert hatt det veldig fint det døgnet også.

Tusen takk Trond fordi du fikk med Kari og fordi du bidro til at denne dugnaden ble så bra. Det er viktig for vår satsning på Øitangen. Dugnadsgjengen besto av folk i alle aldre, mange nye ansikter og folk som ikke hadde vært med på slike dugnader før. Vi kommer alle til å framsnakke Øitangen og DNT Telemark etter denne hyggelig opplevelsen. Jeg kjente meg stolt over å være med på «DNT Telemark laget».

Skrevet av Mikel Gonsholt 2. mai 2017