Topptur til Hægefjell

Foto: Kjell Peder Haugene

Bli med på en flott tur på drøye 500 høydemeter til Hægefjell i Nissedal førstkommende søndag, inviterer Gautefall turlag. Frammøte på Coop Prix i Treungen klokken 10.00 for samkjøring.

Vi kjører via Treungen og inn ved Fjone til parkeringsplassen oppunder Hægefjell. Er man heldige her, så kan man se klatrere på veg opp fjellveggen Men da bør man ha kikkert. 71 grader nord har også besøkt dette fjellet og hatt klatring på programmet.


Litt krevende

Turen starter med å gå på en grusvei forbi noen kjempesteiner som man lurer litt på hvordan har kommet dit. Litt trolsk område. Stigningen er litt varierende, men er bratt et stykke gjennom skogen. Så er det litt flatere et stykke før man tar siste biten opp, som er bratt og man går på fjell, så man bør ha gode sko på beina.

Flott skue

Det er ikke så mye utsikt på veg opp, men det åpenbarer seg et flott skue når man når toppen.
Hægefjell logger på 1021 meter og har en flott utsikt. På vegen opp så ser man også den gamle ferdselsveien mellom Roan i Fyresdal og Vrådal. Man kan også gå opp fra Vrådal skisenter.
Turen opp tar cirka to og en halv time.
På toppen tar vi oss en god rast og tid til å studere omverdenen før vi starter på tilbaketuren.
For de som har kjørt fra Treungen til Vrådal vil man vest for Nisser se et fjell som markerer seg spesielt i terrenget: dette er Hægefjell.
Yr lover oss 24 grader og flotte forhold. 
Dette blir en tur sammen med Havrefjell Turlag. Turleder på turen er Rolf Olsen.

Bildetekst:

Turen opp til toppen av Hægefjell i Nissedal veksler mellom svært lettgått til krevende. Bruker man tid vil de fleste turvante klare å nå toppen.


Rolf Olsen (tekst) Kjell Peder Haugene (foto)