Aktivitetstips for barna!

Foto: Marius Dalsegg Sætre

Her finner du 10 fine tips til uteaktiviteter med barna

1. Trolltur i skogen: Ta med kamera og se hvordan stubber, trær og tuer kan ligne troll, og påvirkes av lys og skygge. Finn masse mose og plasser på hodet. Pynt med pinner og blader, og lag trollunger, trollpappaer - og mammaer. 

2. Bærtur: Matsanking er spennende, og bærtur er ekstra velsmakende og sunt, for bærene er proppfulle av gode næringsstoffer. Plukk i en kopp og spis det opp. Eller ta med noe tilbake, så flere kan få smake, og spis som dessert eller i en kake? Blåbær, multer, tyttebær, bjørnebær? Namm!

3. Besøk en DNT hytte: Søk på ut.no etter en DNT hytte dere har lyst til å besøke. Husk at du i år må forhåndsbooke oppholdet!

4. Krabbetur: Er du ved sjøen og kan fiske strandkrabber med barna er lykken nær. Med blåskjell som agn, er du garantert en krabbe eller ti på klypekroken. La barna fylle en bøtte/balje med sjøvann, sand, steiner, tang og annet. Husk å sende fangsten uti igjen, så de kan bli morgendagens krabber.

5. DNT-tur: Vi arrangerer familiecamper, hverdagsturer og helgeturer og mye av dette er enkelt, gratis og åpent for alle. Følg med i vår turkalender for å se hva som skjer fremover!

6. Turbingo: Prøv Turbo sin egen Turbingo! Du finner den her. Barna krysser av når de ser de ulike tingene mens dere er på tur!

7. Vennetur: Inviter venner med på nærtur. Gå et sted du er kjent, eller utforsk et nytt sted på kartet, f.eks. via ut.no. Ta med mat og drikke - og ha det hyggelig sammen.

8. Gjør-noe-nytt-tur: Legg badeturen til et nytt sted, og kombiner med en å sykle eller gå til og fra. Hva med å prøve klatring eller padling?

9. BarkebåtBoogie: Gå til en bekk, strand eller en stor dam, og lag barkebåter. Finn furubark, bor et hull, ha en pinne som mast og papir eller blader som seil. Gi båtene navn og ha seilas. Lag historier om båtene. Hvor kommer de fra og hvor skal de på eventyr? Lager bølger for båtboogie.

10. Fisketur: Vet du hvor fisken biter best? Undersøk gjerne agn og lokale fiskeplasser med kjentfolk, eller dra på tur med en som har fiskelykke. Ingen ting smaker vel bedre og er mer stas enn aldeles fersk, nystekt og selvfisket til middag? Skitt fiske!

Tekst: Christine Thune, DNT

Skrevet av Rine Grinilia 30. juli 2020