Skadden på Jomfruland

Foto: DNT Telemark

Enten du kommer på dagstur eller bor på Øitangen én eller flere netter, finnes det mange fine turer på øya!

Vi vil tipse om turen til den helt andre enden av Jomfruland enn der DNT Telemark sin hytte Øitangen ligger. Nemlig Skadden!

Sydspissen av øya består stort sett av naken rullestein. Det finnes også vindpint kratt hvor uvanlige spurvefugler kan dukke opp. Den ytterste odden er sjøfuglreservat med ferdselsforbud i hekketida. Tidligere fantes en større sjøfuglkoloni her, mens nå er det få hekkende par.

Vannfugler er områdets spesialitet. Særlig dykkere kan det være mye av, men også praktærfugl sees nesten hvert år. Husk å sjekke både utsida og innsida av øya! I Løkstadbukta er det velbeitet strandeng, også her med mye vannfugl i farvannet.

Siden øy er ca 7,5 km lang er det en flott dagstur tur/retur fra Øitangen, eller om du kommer på dagstur med båt fra Kragerø.

Jomfruland er en langstrakt rullesteinsøy som ligger i skjærgården utenfor Kragerø i Vestfold og Telemark. Den er 7,5 km lang og 1 km bred på det bredeste og utgjør et areal på 3,04 km². Øya skjermer de mange øyene i skjærgården utenfor Kragerø mot bølgene fra Skagerrak, og har cirka 55 fastboende.

Foto: DNT Telemark

Husk at selv om dette er det nærmeste vi kommer syden (det kan i hvert fall nesten se sånn ut på bilder) trenger du likevel å kle deg for vær og vind.

Foto: DNT Telemark

Knoll og Tott på bildet er kanskje ikke profe modeller, men en ting er sikkert: Varme på ørene er de.

I tursenteret vårt i Skien har vi disse fine DNT-luene i mange farger, til deg eller en god venn som fortjener en gave som varmer til jul.

Husk at som medlem har du alltid 15% på alle varer i vårt tursenter i Skien!

Er du ikke medlem?

Skrevet av Henriette Hack 2. desember 2020