Overnattingstur til Broken

Foto: Katrine Tellsgård

Kanskje vi kan friste med en avslappende tur til Broken?

Denne fredfylte plassen ligger ca. halvveis på turen rundt Mjøvann i Skien. Startpunktet for turen er på parkeringa som også tilhører Østre Vealøs. 

Turen er skilta og starter med grusvei. Hele turen rundt vannet er på 9,1 km og byr på grusvei på den ene siden av Broken og sti på den andre. Du kan også gå turen rundt både Mensvann og Mjøvann som er 14,8 km lang. Eventuelt kan du gå inn og ut samme vei på grusveien. Her kan du legge opp turen etter ønske og forutsetninger. 

Foto: Katrine Tellsgård

Broken består av blant annet en trivelig odde, der det er perfekt både for telt og hengekøyer. Vi anbefaler å ta med god mat, fyre opp et bål og nyte kvelden. 

For å sikre en ekstra god tur er det viktig å pakke med rett bekledning, både for dagen og natta. Et ullsett som er både smart og behagelig er ullnettingen fra Aclima. Dette er ull både for den aktive og den som fryser litt ekstra. 

Kanskje du er en som tar løpeskoa fatt inn til Broken? Eller er du den som gjerne skulle hatt ti lag inni soveposen? Dette ullsettet passer for alle typer turgåere. 

Foto: Katrine Tellsgård

Du finner ullnettingsettet fra Aclima, og mye annet innen turbekledning, turutstyr og kart på vårt tursenter i Skien. Om du ikke har mulighet til å ta turen innom sender vi gjerne varer til deg. Bstill på 35 53 25 55 / telemark@dnt.no

Alle medlemmer får alltid 15 % rabatt hos oss!

Skrevet av Katrine Tellsgård 9. desember 2020