Hyttetur til sommerseter

Hva med en hyttetur til Sommerseter i vinter? Sommerseter består av to hytter og hver av de bookes i sin helhet. 

Snøen har akkurat lagt seg på Sommerseter og skimulighetene er i startgropa for årets sesong. Om vinteren er det kort vei til den populære Steinbruløypa, som maskinprepareres gjennom hele vinteren. Den tar deg over mot Svanstulområdet og Fugleleiken. Fra Eiangen er det merket skiløype til Breiset, nord i Sauheradfjella. Det er også løypeforbindelse ned til Dale i Luksefjell. Dette er også stedet som er mest vanlig å sette bilen når du skal besøke Sommerseter på vintertiden. 

Det er ca 6 km å gå på ski inn fra parkeringen på Dale til Sommerseter. Reiser du med barn anbefaler vi at dere går innover tidlig på dagen og tar turen som en heldagstur inn til hytta. Det finnes mange fine rasteplasser langs veien. 

Sommerseter driftes av et frivillig hyttettilsyn i Skien Turlag, de er stadig inne og ser til at nettopp ditt opphold skal bli best mulig. 

Er du av den eventyrlystende typen kan kanskje en tur til Skien sitt høyeste punkt Skåråfjell friste. Toppen ligger ca 4,5 km fra Sommerseter, er det snø er truger anbefalt opp til toppen. 

Kanskje kan det friste å ta med hengekøye og ta en natt her i Luksefjell! I tursenteret i Skien selger vi hengekøyer fra den populære leverandøreren Ticket to the Moon. Vi har et godt utvalg i forskjellige farger og størrelser, men og også myggnett og tarp som er blitt en populær gave! 

Har du en venn som du skulle ønske dro mer på tur med deg? Dette er den perfekte gaven for mange fantastiske turer både store og små sammen i årene som kommer. 

Hengekøye er like hyggelig å ha med på dagsturen som på overnattingsturen. Et perfekt sted for en liten rast på turen! 

Skrevet av Henriette Hack 11. desember 2020