Lifjell til fots og på ski

Ta med teltet eller dra på dagstur. Lifjell har masse å tilby. På ski i vinter eller på føttene når det ikke er snø!

Lifjellområdet er et fjellplatå mellom Seljord, Notodden og Bø. Det finnes flere steder du kan starte din tur opp til Lifjell men i dag velger vi å vise til Jønnbuområdet som er 700-800 moh. Høyfjellsterrenget er som et Jotunheimen i miniatyr med et 20 talls topper over 1100 moh.

Følg med på værmeldingen før du drar på fjellturen! Per nå er det ikke skiføre riktig enda men det kommer sikkert snart! 

På Lifjell er det 80 km preparerte langrennsløyper når alt er klart. På Jønnbuplatået er det fire barnevennlige rundløyper som hver er 2-3 km.

Det er også mange muligheter for mer utfordrende skiturer i nydelig høyfjellsterreng. Kanskje kan en tur inn til Hollane Seter som ligger midt inne på platået kan passe for deg? (Vær obs på hvilken vei du velger. Traséen gjennom Oksladalen er lite egnet som skitur. Anebudalen kan være stengt på grunn av skredfare om vinteren.) I dette området finner du varierte løyper i 1000-1100 meters høyde over havet omkranset av flere topper på opp mot 1300 moh. Alle løypene starter fra den store parkeringsplassen på Jønnbu.

Ta gjerne en tur innom Lifjellstua som ligger ved parkeringen. De serverer nydelig mat, og en god varm kakao etter turen! 

Er det ruskevær på fjellet kan Vihus-løypene (5 minutters biltur fra Lifjell) i lavereliggende skogsterreng være et godt alternativ.

I tursenteret i Skien har vi også løsningen til deg som drar ut på tur selv i ruskeværet! Vi selger nemlig sydvest (og mye varmt ulltøy) til den som er enige at det ikke finnes dårlig vær, bare dårlige klær! Med denne DNT-røde sydvesten er du klar for tur selv om været er litt ruskete! 

Velkommen til en hyggelig handel hos oss
- fysisk eller digitalt❤️

Vi sender gjerne varene til deg!
Bestill på 35 53 25 55 / telemark@dnt.no.
Eller ta turen innom oss
​​​​​​​i Torggata 15 i Skien!

Hos oss finner du en mengde kart, turutstyr, turklær til all slags vær, hengekøyer og inspirerende turbøker - for å nevne noe. 

Vi er størst på turkart i hele Telemark. 

Om du har spørsmål eller bare ønsker å ta en prat, er du bestandig velkommen hos oss! Og du, som medlem får du 15% rabatt på alle våre varer. 

Skrevet av Henriette Hack 14. desember 2020