Holmfjell - Utsiktspunkt over Skisjø

Holmfjell - Utsiktspunkt  og fin rasteplass
Holmfjell - Utsiktspunkt og fin rasteplass Foto: Sissel Rohølhaugen

Holmfjell - utsiktspunkt med god utsikt over Skisjø og Vestra Vealøs.  Fint turmål og lett tilgjengelig.

Holmfjell er et mye benyttet turmål med utsikt over Skisjø og Vestre Vealøs. Utsiktspunktet har vært en del av Ti-topper Siljan i alle år og et populær skogstur for lokalbefolkningen.  Når man kommer bort til utsiktspunktet er det gode sitteplasser og en god etablert bålplass.  Lite ved akkurat rundt bålplassen, kanskje ta med noen kubber hjemmefra eller ta noe tørr tyrived litt lenger inne i skogen, på vei ut mot utsiktspunktet.  Panorama utsikten gir en god følelse i kroppen og plassen frister til hengekøye overnatting og sene kveldstimer rundt bålet og solnedgangen.  Utsiktspunktet ligger 365 meter over havet, og Skisjø ligger 99 meter lavere.

Beskrivelse av turen:
Turen starter fra vanntårnet på Holtesletta. Fra parkeringen følges traktorvegen opp til lysløya og skiarenaen, for så å ta til høyre og følge lysløypa. Etter å ha passert stikrysset til Fiskebekkåssen tar en inn ved neste stikryss til høyre mot Holmfjell. Fra stikrysset følges blåmerket sti fram til utsiktspunktet.   Stien er lettgått med noen klopper og man går gjennom en luftig og åpen furuskog ut mot utsiktspunktet.  Midtveis på stien så passeres ei myr, der stien er lagt om rundt myra.  På tilbakeveien kan man velge å ta til høyre når man kommer ut på lysløypa igjen og få med seg nye områder på vei tilbake til parkeringen, eller hovedveien for kollektiv transport hjem.  

Adkomst

Fylkesveg 32 fra Skien til Siljan, ta av til høyre rett før Holtesletta der det er skiltet Idrettsanlegg Lysløye. Kjør rett fram til enden av vegen til stor parkering og vanntårn.

Adkomst med offentlig transport

Tilgjengelig med kollektivtransport og kort spasertur fra Holtesletta opp Industriveien til parkeringen og utgangspunktet for turen.


Denne turen og tusenvis av tilsvarende turer er registrert i UT.no med tilhørende bilder og tekster.  Last ned UT.no appen, eller bruk UT.no på din datamaskin/nettbrett.

Holmfjell - Utsiktspunkt med utsikt over Skisjø og Vealøs
Holmfjell - Utsiktspunkt med utsikt over Skisjø og Vealøs Foto: Sissel Rohølhaugen

På tursenteret i Skien har vi masse flott turtøy og ulltøy i hyllene. Nå har vi et godt tilbud på Devold Multisport sett til barn. Ullstoffet er tynt ribbestrikket med god isolasjon og det klør ikke.  Ull tørker lett på kroppen, og det varmer selv om man skulle bli svett eller fuktig.  Ull er rett å slett det ultimate undertøy for barn og voksne.  

Som medlem i DNT har du alltid 15% på turutstyret du trenger i din lokale tursenter.

Foto: Solveig Rauan Holten

Skrevet av Tore Blaschek 8. desember 2020