Utforsk Krokheia

Krokheia i Kragerø har fått en stor oppgradering de siste årene av Kragerø Turlag, og inneholder mange skatter når det kommer til turmål både for liten og stor.

Skarpnæringen er en kommende DNT-hytte som eies av Kragerø Turlag, hytta er ikke åpen enda for gjester, men det er likevel et flott turmål. herfra kan du også gå til en annen hytte som driftes av Kragerø Turlag, nemlig Jambakkmyra. På Jambakkmyra turisthytte kan du få deg en vaffel og kaffe. Sjekk turlaget sin Facebook-side for oppdateringer om åpningstidene fremover. 

For den eventyrlystende kan du gå helt fra Kragerø sentrum og inn til Jambakkmyra Turisthytte, og videre inn på stinettet på Krokheia. Les mer om denne ruten her! Kragerø Turlag laget i 2020 et turkart over området som kan kjøpes på tursenteret i Skien og noen butikker i Kragerø-området. Her får du god oversikt over merkede stier i området. 

Nå på vinteren er det ekstra koselig å fyre bål på tur. Det gir både varme og et sted å lage mat på turen. 

I tursenteret i Skien selger vi noen flotte opptenningssett fra MATS. MATS er et dagsenter for mennesker med utviklingshemninger i Skien. Her lages blant annet disse flotte posene med opptenningsflis, 2 hjemmelagede opptenningsbriketter og en fyrstikkeske.

Posen er også av ubleket papir og kan legges på bålet når du er ferdig med å tenne opp!   

Kjøp med en pakke "Fyr bål med glede" til din neste skogstur! 

Skrevet av Henriette Hack 16. desember 2020