Skitur på Svanstul

Endelig! Snøen er kommet til Svanstul. Pakk sekken, finn skiene og dra på tur!

Svanstulområdet ligger en liten times kjøring fra Grenlandsområdet, men også ca. samme avstand fra Notodden og store deler av Midt-Telemark. Her finner du turløyper for alle aldre på sommeren - både lange og korte, men også på vinteren kan du velge mellom mange forskjellige løyper i områdetet så snart snøforholdene tillater det!

Skien turlag drifter 2 ubetjente hytter her som du kan leie. Både Flekkerhytta og Fugleleiken er hytter som er helårsåpene, og kan bookes på nett! I skisesongen er Fugleleiken nå stengt for å huse vaffelvakter som lager nystekte vafler til ivrie skiløpere som ønsker en pust i bakken.

Her er en oversikt over hvilken løyper du kan velge i området:

LYSLØYPA
Løypa er ca. 5 km lang rundløype med flomlys til kl. 23.00 hver kveld. Familievennlig løype med  langrenn i fristil/skøyting og klassisk.
Her er det litt mer bakker enn Huldreløypa, dette er en flott løype for en lett utfordrende treningstur. Passer også perfekt som et tillegg til Huldreløypa.

Lysløypa kan nås fra parkeringen eller man kan gå nå den fra Huldreløypa, den har også en avstikker-løype som fører opp til Svanstul hyttefelt på Flekkeråsen.

HULDRELØYPA
Løype på ca.8 km. Dette er en rundløype med dobbeltspor for klassisk langrenn. Barnevennlig løype som  passerer Røde Kors-hytta og TTFs hytte "Fugleleiken".

STEINBRULØYPA
Rundløype på ca. 27 km. Noe mer utfordrende løype med langrenn i fristil/skøyting og klassisk. Løypa har fantastisk utsikt mot Gaustadtoppen.
Fra Fugleleiken er rundløypa på ca. 20 km. Man kan velge korteste veien fra parkeringen og løypen blir da på ca. 22,5 km.

SVANSTULFLOTTENE
Rundløype på ca. 4,5 km, dette er en avstikker fra Huldreløypa, kort vei opp for en liten vidde-følelse og fantastisk utsikt. 7 km - Løypa har ett spor for klassisk  langrenn og er tilrettelagt for langrenn i fristil/skøyting. Man kan velge den korte veien frem og tilbake til parkeringen og løypa blir da ca. 8,8 km. eller man kan ta runden rundt Huldreløypa og får da ca. 12,5 km.

Man kan kombinere flere av løypene, å få ønsket lengde på dagens skitur.
Se skikart her og planlegg turen. ( Informasjonen over er hentet fra Svanstulutvikling som kjører løyper i området)

Husk at som medlem er du med å støtter turlaget i ditt nær område så de kan vedlikeholde turstier, bygge bruer, vedlikeholde hytter, ha turer for store og små + mye mye mer!

Et medlemsskap er en gave som varer, gi bort et helt år med natur opplevelser for livet til noen du er glad i!

Enten du trenger ulltøy til turen eller en ny turbukse, har vi det du trenger i tursenteret i Torggata Skien.

For eksempel er buksa på bildet perfekt både til skiturer med longs under, til kveldsturen i nabolaget, og langturen på fjellet om vår/sommer.

Vi snakker om Breheimen Softshell er en lett, pustende og superkomfortabel turbukse. Ypperlig til et bredt spekter av friluftsliv. Borrelåsjustering livet og regulerbar vidde nederst i bena, gjør at du enkelt kan tilpasse buksa til dine aktiviteter og behov. Skal du ha én turbukse, velg Breheimen Softshell Pants!

Vi har den inne til både dame og herre i alle str.

Skrevet av Henriette Hack 19. desember 2020