Kulturopplevelser langs Bøelva

Kvennøya i Bø
Kvennøya i Bø Foto: Arne W. Hjeltnes

Rett nord for Bø sentrum mot Oterholt, er det laget og tilrettelagt en helårs kultursti langs Bøelva.

Turen tar til fra parkeringsplassen ved Bø Museum. Herfra følger vi Bøelva ned til Folkestadbrua og fortsetter på motsatt side av elva tilbake til Oterholtbrua og Museet. Det står flere informasjonstavler med utfyllende informasjon om kulturminnene langs kulturstien.

Underveis på turen passerer man flere store fine fosser og mange gamle gode og godt bevarte kulturminner.  Turen er enkel og går på gode grusveier og fine stier.  Hvis man tusler rundt i et jevnt tempo tar rundturen ca. 1.5 timer.  Alternativt kan man ta av noen hyggelige avstikkere underveis, for å kikke på kulturminner, som bare ligger noen få steinkast fra løypa, og da tar jo fort turen 2 og 3 timer.

Nå kan det være surt og kaldt langs elva, så da tenkte vi at vi skulle gi dere et lite hint om at vi har noen svært varme og gode ullfleece dresser fra Aclima på tursenteret i Skien.

Kanskje litt i varmeste laget til vandringen langs elva, men perfekt inne i kosekroken etter turen.

God tur!

Deilig ullfleece fra Aclima