Topptur til Vardefjell

Foto: Katrine Tellsgård

Nord i Luksefjell, sydvest for Skrim ligger Solumfjellet og Vardefjell.  Her ligger også flere av våre foreningshytter, blant annet Sommerseter syd for Vardefjell og Solum rett syd for Solumfjellet.

Hvis man vil planlegge noen spenndende toppturer til våren så bør man vurdere en kjøretur inn i de dype skoger rett nord for Skien.  Her ligger Narefjell, Vardefjell og Solumfjellet som perler på snor. Litt nordøst for disse "tindene" ligger Styggemann på Skrim.  Dette området oppleves som ganske "vilt" og området er på ingen måte overbefolket av fastboende eller turgåere.

Med utgangspunkt i enten Sommerseter eller Solumhytta har man gode utgangspunkt for toppturer til både Vardefjell og Solumfjellet.  Vardefjell er ofte en del av Ti-Topper'n. 

Vardefjell ligger svært tilgjengelig til rett nord for Solumseter, med godt merket sti helt opp til topppunktet.  Turen er bratt med noen våte partier underveis.  Dette er en fin spennende topp med flott utsikt fra toppen. I klarvær kan man se bl.a. Gaustatoppen, Brattefjell, Vindeggen, Blefjell, Skrim og Lifjell.

Vardefjell ligger litt øst for Solumhytta og nord for Narefjell og Sommerseter.  Denne toppen er litt mer utilgjengelig uten noen skikkelig merket sti helt opp til topppunktet.  Det er også litt lengre å gå fra nærmeste fornuftige parkering, slik at man må berengne litt god tid på denne turen.  Gjerne en god dagstur, frem og tilbake, litt avhengig av om man går ditt fra parkeringen før Sommerseter eller om man går fra parkeringen ved Solumhytta.  Vardefjell gir samme flotte utsikten som Solumfjellet. 

Solumfjellet nord for Solumhytta
Solumfjellet nord for Solumhytta Foto: Åse Veum

Når man er på topptur er det viktig med gode pauser, nyte naturen og ikke minst utsikten underveis.  For å beholde det gode humøret underveis, er det også viktig å fylle på med mat og drikke på turen. 

På tursenteret i Skien har vi masse godt og funksjonelt turutstyr fra Eagle, som hever turopplevelsen og gjør det enkelt å tilberede/servere gode og varierte måltider på turen.  Dvs. gode praktiske bålkjeler, stekepanner, stormkjøkken, turkopp, tallerken, turfjøler osv...  

Alle DNT medlemmer får 15% rabatt på ordinære priser i tursenteret vårt.  
Viser du til julekalenderen vår og melder deg inn i desember får du 15% ekstra på ditt første kjøp når du melder deg inn.

Treprodukter fra Eagle.
Treprodukter fra Eagle.
Ikke noe er som frisk luft og deilige vafler:-)
Ikke noe er som frisk luft og deilige vafler:-) Foto: Vaffeljern fra Eagle får du i Tursenteret.

Skrevet av Tore Blaschek 23. desember 2020