Ut på tur med hele familien

Foto: Siri Fredriksen

Senk terskelen, senk tempoet og opplev naturen sammen med barna.

Dette er et godt utgangspunkt for en fin tur.

Det er mye fint man kan gjøre sammen som familie på tur, enten med små eller litt større barn. Aktivitetene kan ofte være ganske like, de utføres og oppleves bare forskjellig.

Gå på oppdagelsesferd i skogen, langs kysten eller på fjellet. Oppdag alt som finnes – dyrespor, bittesmå insekter, blomster og planter. Sørg for å komme tett på naturen, dette er barn gode på. De studerer og kommer nært, da får de med seg mye mer enn om de kun hadde sett naturen fra fugleperspektiv. Utforsk livet i fjæra, let etter krabber, kjenn lukten av salt sjøvann og hør lyden av bølgeskvulp. Eller kanskje dere kan dra å fjellet og prøve fiskelykken i et lite fjellvann.

Spis et måltid ute i det fri, maten smaker ekstra godt utendørs. Gode tips til små mager er pannekaker på tur. Lag røren på forhånd, hell den over på en flaske og putt i sekken. Med primus, stekepanne, stekespade og litt smør og sukker så blir det garantert fornøyde barn når de kjenner lukten av nystekte pannekaker i det fri. Kanskje finner dere noen blåbær i skogholtet i nærheten også?  

Dra på sykkeltur! De minste barna i sykkelvogn eller på sykkelsete, de litt større barna med egen sykkel. Husk at turen ikke må bli for lang og ta ofte pauser. La gjerne barna bestemme hvor turen skal gå og oppdag nye ruter underveis.

Overnatte utendørs, enten dere velger telt, hengekøye eller under åpen himmel. Barna kommer uansett til å synes det er gøy. Tenk ikke så mye på leggetiden på tur, det er ofte så mye som er nytt og spennende at det kan bli vanskelig å legge seg. Er dere forberedt på dette så går det som regel bedre.

Tenk på alle inntrykkene som gjøres og minnene som skapes når dere er ute sammen på tur 😊

God tur!

Foto: Sissel Mogård

Skrevet av Rine Grinilia 5. juli 2021