OFTE STILTE SPØRSMÅL OM DNT-NØKKELEN

DNT nøkkelen har vært vår trofaste turvenn gjennom generasjoner og har fast plass i tursekken. Den gir oss tilgang til hundrevis av DNT hytter i hele Norge, og er selve symbolet på DNT. Kun medlemmer kan bære med seg en DNT-nøkkel. Har du spørsmål knyttet til nøkkelen ber vi deg lese under. 

1. Hvor kan jeg få tak i DNT nøkkelen? 

I Telemark har vi et tursenter hvor du som medlem kan hente ut DNT-nøkkelen. Dette tursenteret ligger i Torggata 15 i Skien. De fleste andre medlemsforeninger har også kontor eller butikk hvor du kan få nøkkelen. Se eventuelt på den aktuelle foreningen sin hjemmeside. Alle betjente DNT-hytter har også nøkler for salg. Husk at hyttene må være åpne! Du kan bestille nøkkelen på nett på dntbutikken.no. 

2. Hva koster det å kjøpe DNT-nøkkelen?

Det koster kroner 100,- i depositum for DNT-nøkkelen. Om du ikke trenger den lenger ,eller du ønsker pengene tilbake, så kan du levere den inn. Da får du pengene tilbake og du kan returnere den uavehengig av hvor du fikk tak i nøkkelen. Du kan beholde den så lenge du er medlem. 

3. Må jeg være medlem for å få kjøpe DNT-nøkkelen? 

Ja, du må være medlem. Det finnes ingen unntak for denne regelen. 

4. Hvor kan jeg sjekke om hytta er låst med DNT-nøkkel? 

Inne på hver enkelt hytte på ut.no  står det om hytta er låst med DNT-nøkkel eller spesialnøkkel. 

5. Kan jeg returnere en DNT-nøkkel å få pengene tilbake? 

Ja, når du ikke er medlem mer, eller ikke ønsker å ha nøkkelen lenger, kan du levere tilbake nøkkelen et sted det går an å kjøpe den. Du vil da få kroer 100,- tilbake. 

6. Har betjente DNT-hytter nøkkler man kan deponere på? 

Ja, alle åpne betjente DNT-hytter har nøkler.