OFTE STILTE SPØRSMÅL OM HYTTEBOOKING

Her finner du svar på de mest stilte spørsmålene om vår nettbaserte hyttebooking. Lurer du på noe som du ikke får svar på her, er du hjertelig velkommen innom vårt tursenter i Torggata 15. Du kan også nå oss på 35 53 25 55 eller telemark@dnt.no.

Øitangen, Jomfruland.
Øitangen, Jomfruland. Foto: Marius Dalseg Sætre

Frem til nå har vi sagt at det alltid er plass på hyttene og at ingen blir avvist. Dette måtte vi i 2020 endre - forhåpentligvis midlertidig. Du må nå forhåndsbestille oppholdet via UT.no også i 2021. Bestilling av hytter på nett er nytt for mange, også for oss. Men vi er trygge på at det skal være enkelt og brukervennlig for deg å bestille og bruke hyttene våre. Gjennom vår onlinebestilling reserverer du en sengeplass på hytta, på enkelte hytter må du reservere hele hytta. Se oppdaterte retningslinjer nederst på denne sida.

Nyhet!: Du kan nå logge inn på "Min side" fra alle hyttebookingsidene. Der kan du se en oppsummering av dine ordre samt avbestille selv, om det er nødvendig. Min Side finner du på den samme siden som du booket hytta på.

Slik bestiller du:

1. Søk opp hytta du vil booke på ut.no

2.  Klikk bestill overnatting.

3.  Velg ankomst og avreise dato og trykk søk.

4. Om du får følgende beskjed: Ikke tilgjengelig i valgte periode, så betyr det at hytta er fullbooket i den perioden. Klikk da på Vis tilgjengelighet, finn datoer som er ledig og klikk oppdater søk.

5. Velg riktig pris. Dersom du bestiller en "hel hytte" skal du skrive inn antall personer

6. Klikk Book nå eller Legg til i bestillingen for bestilling av fler enheter om gangen.

7. Skriv inn medlemsnummer i feltet Notater.

8. Fyll inn e-post eller telefonnummer, skriv inn bekreftelseskoden og klikk gå til betaling.

9. Sjekk at personopplysningene er riktig.

10. Godkjenn vilkår og betal (gjennom NETS)

11. Ved gjennomført bestilling og betaling vil du få en bekreftelse på e-post og du er klar for tur!

12. Skriv ut/ta skjermbilde av bekreftelsen og ta den med på turen.

Jeg får bare opp "0 resultater funnet: ikke noe samsvarer med ditt søk" når jeg skal bestille plass på en hytte. Hva er galt?

Dette er beskjeden som kommer når hytta er helt fullbooket i perioden du forsøker å bestille. Vi jobber med en bedre løsning på dette.

Hvordan booke flere sengeplasser i en bestilling?

Under hver sengeplass(under knappen Book nå) kan du klikke på "legg til i bestilling". Da vil sengeplassen legge seg i handlekurven, men du vil kunne gå videre til neste ledige sengeplass å legge til i handlekurven. Se skjermbilde her

Hvordan kan jeg avbestille hytta eller sengeplass?

Det er nå mulig å avbestille selv gjennom min side i hyttebookingsystemet, her finner du også oversikt over dine bestillinger og personopplysninger.

Hvor er tilgjengelighetskalenderen?

Tilgjengelighetskalenderen vil være tilgjengelig i løpet av 1. kvartal 2021.

Når er de ubetjente hyttene åpne?
Øitangen, Solumhytta, Sommerseter, Fugleleiken og Flekkerhytta er åpne hele året. Krokan er til vanlig helårsåpen, men er nå midlertidig stengt. Se UT.no for åpningstidene til Sildevika, Mule Varde, Kalhovd, Gaustatoppen og Mogen. Bookinga til Sildevika og Mule Varde åpner åprlig 2. januar.

Hvordan kommer jeg meg inn på de ubetjente hyttene til DNT Telemark?
OBS! Endringer grunnet grunnet covid-19. Klikk her for oppdatert informasjon.

Kan jeg reservere en hytte og bestemme meg for om jeg vil booke den seinere?

Nei, dessverre er ikke dette mulig. En kan kun fullføre ved å betale opholdet. Klikk her for å se våre vilkår.

Kan jeg booke en av DNT Telemark sine hytter uten å være DNT-medlem?

Ja, det er fullt mulig. Det vil likevel lønne seg å melde seg inn i DNT, siden medlemmer får billigere overnatting. For å benytte ubetjente hytter som låses opp med DNT-nøkkelen må minst én i turfølget være DNT-medlem.

Kan jeg få rabatt på en DNT-hytte hvis jeg er medlem av en annen turistforening?

Alle som er medlem av enten den Svenske, Finske eller Islandske søsterforeningen vår, har rett på samme rabatt som DNT-medlemmer. Ta kontakt med tursenteret i Skien for å booke til riktig pris.

Kan alle DNT Telemark sine hytter bookes på nett?

Våre ubetjente hytter (Øitangen, Sildevika, Mule Varde, Solumhytta, Sommerseter, FugleleikenFlekkerhytta og Krokan) kan bookes på nett. Våre betjente hytter (Gaustatoppen, Kalhovd og Mogen) bookes foreløpig ved å sende mail direkte til hyttene. Klikk på hyttenavnene over for å sende dem mail.

Hva koster det å booke hyttene?
Prisene varierer ut fra hvilken hytte du vil booke. Du finner prisinformasjon på UT.no.

Nye retningslinjer på grunn av COVID-19

Retningslinjer for bruk av DNT Telemarks ubetjente hytter

• All overnatting må forhåndsbestilles på nett. Booking-bekreftelse MÅ medbringes på turen.
  • Hytter som tidligere kunne låses opp med DNTs standardnøkkel vil nå kunne være låst med kodelås eller spesialnøkkel som må hentes på vårt tursenter i Skien. Se informasjon på UT.no for hytta du ønsker å booke.
  • Antall senger som er tilgjengelig, eller om hytta kun kan bestilles som en enhet, vil variere fra hytte til hytte.
  • Det er ikke tillatt med dagsbesøk.
  • Alle gjester må ha med ren lakenpose og eget rent putevar/ rent sengtøy
  • Sjekklister for hygiene og renhold på hyttene sendes på mail før oppholdet og må følges nøye.
  • Alle gjester skal skrive seg inn i besøksprotokoll ved ankomst.
  • Ta med rikelig med våtservietter, såpe og alkoholbasert desinfeksjon.
  • Oppdater deg på de siste anbefalingen fra FHI og følg disse før du drar på tur.
  • Om du har symptomer på COVID-19 skal du ikke besøke en DNT-hytte. Dette gjelder også milde symptomer.