RUBENSTUR 

Rubenstur over hardangervidda 2017
Rubenstur over hardangervidda 2017 Foto: Ruben Smith

Rubenstur 

Rubenstur er en tilrettelagt fjelltur i regi av DNT Telemark for personer med fysiske funksjonsnedsettelser. Turene varer en uke og arrangeres på Hardangervidda hver sommer, med ny rute fra år til år.

Meningen/ønsket med Rubens-tur er å gi mestringsfølelse og glede til mennesker med ulike fysiske funksjonsnedsettelser. Turene går i et terreng deltakerne vanligvis ikke har mulighet til å ferdes i, men vi legger til rette slik at alle skal kunne klare å gjennomføre turen. Vi ønsker å vise deg seom deltakerne at det er mulig å bevege seg i høyfjellsnatur til tross for de utfordringene en funksjonshemming gir. Sammen med ekspedisjonsleder, og hjelpere får du som deltaker en helt nye naturopplevelser. Det å være en del av et godt team gjør at man føler seg trygg, selv om man utfordrer sine egne grenser.  Bli med du også!

"Jeg som initiativtaker synes det er stort å se gleden deltakerne får ved å være med på en slik tur. I ettertid av turene har deltakerne begynt å bruke naturen i nærmiljøet på egenhånd og på arrangerte dagsturer med DNT Telemark.  Dette har vært drømmen min hele vegen; at folk med ulike fysiske funksjonsnedsettelser oppdager at naturen er stor medisin!" - Ruben A. Smith

RUBENSTUR 2020

 Turen vil gå på vakre Hardangervidda. 

Uke 30, fra søndag 19. juli til søndag 26. juli.  

Bli med på informajsonsmøte den 28. januar 2020 på DNT-kontoret i Storgata 15 ved Landmannstorget i Skien. På infomøtet vil vi gå gjenom turen i sin helhet, utstyr det er lurt å se på samt hvordan det er lurt å trene opp mot en slik tur. 
Les mer om infomøtet her: https://telemark.dnt.no/aktiviteter/118552/879890/

Rubenstur passer for:
Alle perosner med fysiske funkjsonsnedsettelser over 18 år som klarer å gå selv ca 3 km med støtte på en dag. Du må være klar til å trene før turen og gi litt ekstra får å nå dine mål. Rubenstur 2020 blir en knallbra tur med utrolig fine naturopplevelser. Lurer du på om dette er noe for deg? Bli med på informasjonsmøte eller ta kontakt med DNT.  

Hvordan blir du med? 
På grunn av mange søkere må vi sette det opp som en søknadsprosess. Det er 10 plasser. Link til påmelding med søknad kommer.
Egenandel for turen: 3000kr

Kort turplan

Dag 1:  Reise fra Skien opp til Kalhovd . Ta båten inn til Mårbu. Middag på Mårbu

Dag 2: Gå fra Mårbu til Syvra. Der er det flott camping til lavo og telt ved stor bekk. Det er 5km helt flatt terreng.  To overnattinger. Camp ved mår. Fint å fiske oppover , også mulig for en topptur ved mår

Dag 3 : Fiske, bade i elv ,vann, topptur

Dag 4 : Turen går videre. Oppover 2,5 km, der er det mulig for camp. Det er fin sti hele veien og småbekker.  Vann som kan fiskes i og en topp til kveldstur.

Dag 5 Litt opp og ned, deretter mye nedover. Bekk nedenfor Djupelon 3km ved en bru over bekken. Fint campområde Fiskemuligheter oppover i vannene der

Dag 6: 5,5 km til vestre flottetjønni

Dag 7: 2 km ned til Kalhovd ,middag på Kalhovd

Dag 8: tilbake til skien

Endringer kan forekomme.

Film fra Rubenstur 2019


Sjekk ut filmen fra Rubens Smith sin tur til Gaustatoppen Turisthytte og bli inspirert til å ta steget ut!