Hytter tilrettelagt for skoleklasser

DNT Telemark legger til rette for skoleturer til fjells og i nærmiljøet. Vi har flere hytter som kan leies, og er tilrettelagt for skoleklasser på tur. Her er det mulighet for aktive, sosiale og lærerike skoledager. 

Sildevika

Sildevika er en Kystledhytte med flott beliggenhet på fastlandet rett ved sjøen, cirka 1 mil sør for Porsgrunn. Hytta er åpen fra april til midt i september på grunn av vannsituasjonen, men området er likevel flott utenom hovedsesongen. Bruk av områdene til aktivitet og leirslagning er fullt mulig. Utenom hovedsesongen må en ta med medbrakt drikkevann. 

Sildevika er en ubetjent hytte som kan leies etter avtale med DNT Telemark. Nøkkel hentes på DNT Telemarks kontor i Skien. DNTs standardnøkkel passer ikke. Det koster 1500,- per døgn for skoleklasser, og en har da hytta fra kl. 12 ankomstdag til kl. 12 avreisedag. Hytta har strøm til koking, og vann ved hytteveggen. Det er også en stor tønnegrill som står i båthuset. 

Det er i dag 13 sengeplasser, 10 senger og 3 madrasser. I tilknytting til hytta er det brygge, badeplasser og store plener som kan brukes til aktiviteter og oppsetting av telt og lavvoer. Lavvoer kan lånes hos DNT Telemark.  

På Sildevika er det to robåter, en trepram og en liten plastbåt. Disse er det mulig å bruke. 

Sildevika i Porsgrunn
Sildevika i Porsgrunn

Turmål fra hytta

Området som disponeres rundt hytta er cirka 75 mål og har to fine øyer samt flere badestrender. Det er også flere småtopper som gir fin utsikt over fjordområdene, slik som Plasseråsen, kjent sjømerke og utsiktspunkt, Isdammen ved Bjønnes – Solvika og ishustomtene ved Solvika, Bjønnes – Solvika og Lajordet. Det er også en rekke oldtidsminner/ røyser i området. På Matholmene like ut for hytta er det gode fiskeplasser.

Den blåmerkede kyststien går også forbi hytta. Det er i tillegg ryddet en sti som går opp og rundt åsen bak hytta. Stien starter i lia ved utedoen, og på toppen er belønningen vid utsikt over fjorden.

Det jobbes med å knytte hytta til kyststien i Vestfold.  

Turen inn til hytta

En kan enten parkere ved Krøsstangenveien og følge veien og stien. Eller en kan parker på Bjønnes og følge veien og stien til hytta. Begge alternativene tar cirka 15-20 minutter. Ved Bjønnes er det også busstopp. 

Båt er også mulig om en har tilgang på dette, og det er flere fortøynings muligheter i området.      

Skal klassen din på tur til Sildvika, ta kontakt med DNT Telemarks kontorer i Skien i god tid, da hytta er populær! Ta også kontakt hvis du bare skal bruke området rundt hytta, slik at vi og dere har oversikt over hvor mange som er på stedet til en hver tid.    

Flekkerhytta 

Flekkerhytta ligger idyllisk til ved vannet Flekkern på Svanstul i Sauheradfjella. Her kan en fiske om sommeren og gå rett ut i lysløypa vinterstid. Hytta er utstyrt med blant annet lavvoer, kanoer, primuser, opplæringskart og kompass. I tilknytning til hytta er det laget en liten natursti.

I første etasje er det et samlingsrom hvor en kan ha undervisning eller lunsj. Ute er det bålplass med benker og egen grillhytte som kan benyttes. På veggen på hytta er det en liten klatrevegg, og i nærheten av hytta er det en stor klatrevegg i fjellet.

Lån av utstyr må avtales på forhånd. På forespørsel stiller DNT Telemark med aktivitetsledere som legger til rette for aktive dager med klatring, kano, orientering m.m.

Flekkerhytta på Svanstul
Flekkerhytta på Svanstul

Hytta har seks soveplasser. Lavvoer kan lånes til overnatting. ​​​Døgnpris for skoleklasser på Flekkerhytta er kr 400,-