Ti på ski

Foto: Katrine Tellsgård

Vi viderefører skiturkonseptet, med nytt navn (tidligere turposter på ski), men fortsatt sammen med Telemark og Vestfold skikrets (TVSK). 

"Ti på ski" er for både de ivrigste skientusiastene og de ferske skigåerne. Du benytter DNT-appen «SjekkUT» til å registrere skiturer og til å finne nye skiløyper å utforske. Tiltaket er en vinterlig versjon av den populære Ti-Topper'n som du finner flere steder i Vestfold og Telemark i sommerhalvåret.

Om prosjektet

I den kommende vintersesongen 20/21 er målet å få opp 75 ulike turposter i hele fylket. Turpostene er plassert ut i preparerte skiløyper og ved ulike DNT hytter i hele fylket.

Last ned appen og søk opp listen «Ti på ski i Telemark og Vestfold» for å finne de ulike poster.

Se eller last ned et eget oversiktskart HER. Dette vil selvfølgelig endre seg når flere poster kommer til i løpet av sesongen.  

Ti på ski er en perfekt familieaktivitet. Derfor er det også mulig å laste ned registreringsskjema for barn og familier HER.

Kom dere ut på tur gjennom hele vintersesongen, og plukk opp nye opplevelser og eventyr, med ski på beina.

Finn dette skiltet og registrer turen på sjekkUT
Finn dette skiltet og registrer turen på sjekkUT

Fakta om SjekkUT-appen:

Hva: en gratis, digital turpostkasse lansert av DNT i 2017, der man kan registrere turene sine og finne nye tur- og skiområder.

Hvem: appen er for alle – både de som er medlem i DNT og de som ikke er det

Hvordan: last ned SjekkUT, enten i app store (iPhone) eller play butikk (android), finn lista som heter «Skiturer i Telemark og Vestfold», finn en turpost og spenn på deg skia. Når du er 50 meter eller mindre fra en turpost kan du ta fram appen og registrere besøket. En velger selv om besøket skal være privat eller vises for alle.  

Registrering av Turposter på ski kan gjøres mellom 1.desember og 30.april,
men vil også være avhengig av at løypene er kjørt opp.