Ti-Topper'n i Telemark

Naturen i Telemark, og utsikten fra toppene er fantastisk, og dette vil vi dele med flest mulig personer - både unge og gamle. Roger Gundersen, Ti-Topper'n Grenland
Fra Gjuvhovd i Tinn.
Fra Gjuvhovd i Tinn. Foto: Hanne Lien

"Ti-Topper'n" driftes på dugnadsbasis, med tilrettelegging og bistand fra DNT Telemark, og er et tilbud for turinteresserte i alle aldre. Konseptet går ut på å samle ti eller flere topper mellom 1. mai og 1. november. Toppene varierer fra år til år, så det er alltid spennende når årets topper avsløres. 

I Telemark finnes "Ti-Topper'n" i Grenland, Siljan og Tinn, og det jobbes med å etablere tilbudet også flere steder i regionen. I 2017 starta vi opp en vinterlig versjon kalt "Ti på ski".

Alle barn mellom 0 og 16 år får pokaler når de har gått minst fem topper i Grenland og er med i trekningen av fine premier også i Siljan og Tinn.

Sjekk ut den flotte filmen fra en av Ti-Topper'ne i Grenland, Vealøs. Filmen er laget av Peter Talseth.

Det er Hanne Lien m.fl. i Tinn og Rjukan Turlag, Anne-Lise Olsen m.fl. Siljan Turlag, sammen med Siljan Kommune, og Roger Gundersen i Grenland, som drifter de tre tilbudene, med støtte fra DNT Telemark.