vaffelvakt på Fugleleiken Turisthytte

Kan du tenke deg å hjelpe oss med å gjøre andres skitur enda bedre, og samtidig få et gratis hytteopphold selv? Her finner du informasjon om hva det innebærer å være vaffelvakt.

Foto: Silje Tollefsen

Hvem: alle er velkommen til å være vaffelvakt. Vi anbefaler å være flere, så ta gjerne med familien eller gode venner. Rommet i andre etasje med tre senger er reservert til vaffelvaktene. Det andre rommet, med fire sengerer, er åpent for alle, siden hytta er tilgjengelig med DNTs standardnøkkel som alle medlemmer har tilgang til. Les mer om denne nøkkelen her. Selv om vaffelvaktene i hovedsak kun har det ene rommet til disposisjon, er det 7 madsrasser på hytta, og mulighet for å benytte det andre rommet om det ikke kommer flere. 

Hva: En vaffelvakt er en frivillig person som får bo gratis på Fugleleiken Turisthytte en hel helg mot at man steker og serverer vafler, samt selger drikke, snacks og enkel mat. Vaffelvakta åpner hytta for salg klokka 10:00 og stenger klokka 16:00.  

Hvor: Fugleleiken Turisthytte på Svanstul. Ca 2,8 km fra parkeringsplassen. Les mer om hytta her

Når: I skisesongen.

Praktisk: spesialnøkkel for tilgang til selve hytta og matlageret hentes på DNT Telemark sitt tursenter i Torggata 15 i Skien dagen før eller samme dag som man reiser opp til Fugleleiken. En kan velge om en drar opp allerede fredagen, eller om en drar tidlig lørdag sånn at man er klar for å åpne hytta 10:00. Klikk her for tursenterets åpningstider

På tursenteret henter du også nødvendig utstyr som sikringsradio (det er ikke dekning på hytta), kort til bommen på svanstul og kjøretillatelse (koster ellers penger, men vaffelvakter får kjøre gratis gjennom), vekslepenger, perm med informasjon og rapporteringsskjemaer, samt eventuelle varer som må fraktes til hytta. Resterende varer står på hyttas matlager.   

Påmelding: meld din interesse til oss på mail: telemark@dnt.no, på telefon: 35 53 25 55 eller ta turen innom oss i Torggata 15, Skien. 

Flotte løyper rett utenfor hyttedøra.
Flotte løyper rett utenfor hyttedøra. Foto: Katrine Tellsgård
Kos i solveggen utenfor hytta.
Kos i solveggen utenfor hytta. Foto: Katrine Tellsgård