Våre frivillige 

De rydder og merker stier, leder aktiviteter, er turledere og jobber administrativt. Oppgavene er mange og ulike for de fantastiske frivillige vi er så heldig å ha med på laget. Dette året ønsker vi at dere skal bli bedre kjent med dem. Under kan du lese om noen av våre frivillige, og kanskje kan de være med på å inspirere deg til å bli frivillig. 

Vil du vite mer om hvordan du kan bidra som frivillig, se her. ​​​​​​​

Petter Hareide

I fjor var Gaustatoppen en av landets mest besøkte turmål på UT.no, og årlig har toppen mer en 120 000 besøkende. Visste du at det er frivillige som merker stiene og er ansvarlig for at skiltingen opp til toppen? Gaustatoppen ligger på 1883 moh, og god merking er utrolig viktig for at dette skal være en trygg rute å gå. Vi har tatt en prat med Petter Strand Pedersen som er stiansvarlig for stier og skilt opp til turisthytta på Gaustatoppen om hva som er hans motivasjon for å være frivillig. 

Knut Åkredalen

Er du en av de mange tusen som har brukt UT.no for å finne turforslag og ruter det siste året? Visste du at det er frivillige som Knut som går opp turen og legger inn ruter og turforslag på UT? Dette er bare en av flere oppgaver Knut bidrar med som frivillig i DNT. Vi setter stor pris på at vi har flinke og engasjerte frivillige som bidrar til at andre kan komme seg på tur, og Knut er definivt en av disse. 

Foto: Helga Bjerke Drøyli

Bjørn Rasmussen

Har du tatt et kurs i regi av DNT Telemark de siste årene har du sannsynligvis møtt Bjørn Rasmussen. Helt siden 1999 har Bjørn vært aktiv i DNT Telemark. De første årene var han med mangeårig leder i løypelaget i Skien, Åsmund Myhre, på sommerturer. Allerede der startet interessen for å lede andre på tur, og siden har det blitt både turledelse og kursledelse. 


Heidi Lia 

Heidi Lia er en av tre aktivitetsledere for DNT Junior Grenland. Dette er en friluftsgruppe som tilbyr måndelige friluftsaktiviteterfor ungdom mellom 12-16 år som bor i Grenlandsområdet. For Heidi er det å jobbe med undom utrolig viktig, og dette får hun gjennom DNT Junior. Vi har tatt en prat med Heidi om hvorfor dette er så viktig for henne. 

Stirydderlaget i Tinn og Rjukan 

Stirydderlaget består i dag av 12 medlemmer, 2 damer og 10 menn. 2022 blir tredje sesongen som gjengen holder på. Laget ble etablert etter at valgkomiteen til styret i Tinn og Rjukan Turlag hadde hatt en større ringerunde blant lokalbefolkningen hvor det var svært få som hadde lyst til å drive med noen form for styrearbeid, men det var samtidig noen som sa at de godt kunne være med å rydde stier mm. Leder for stirydderlaget, Øystein Klonteig skryter av gjengen som har blitt med på laget: "Det er så gøy å jobbe med en så fin og ivrig gjeng, her er det ikke noe som er noe problem alt løser seg, og om det regner litt gjør heller ikke det noe. Dette samholdet gir veldig mye."