150 hverdagsturer

Himingen ved Notodden.
Himingen ved Notodden. Foto: Ottar Kaasa

I anledning DNTs 150 årsfeiring i 2018, lanserte DNT Telemark nærturtiltaket «150 hverdagsturer i Telemark».

Aktive frivillige, lokale turlag og DNT Telemarks administrasjon har gjennom den siste tiden jobbet for å kartlegge, samle inn og synliggjøre de ulike nærturene i Telemark. Vi vet at det er mange flere enn 150 og forventer derfor at dette bare er starten.

Turene er regisitert i DNT sin SjekkUT-app, som er gratis og tilgjengelig for alle uavhengig av om man er DNT-medlem eller ikke. Her er turene delt opp i tre ulike lister for lettere å finne turer i eget nærområde.

Inndelingen er som følger:

150 hverdagsturer i Telemark - Nedre Telemark: Midt Telemark, Nome, Drangedal, Skien, Siljan, Porsgrunn, Bamble og Kragerø
150 hverdagsturer i Telemark - Vest-Telemark: Vinje, Seljord, Tokke, Kviteseid, Fyresdal og Nissedal

150 hverdagsturer i Telemark - Aust-Telemark: Tinn, Hjartdal og Notodden

Mange av turene viser til turinformasjon som er registrert via UT.no av de lokale turlagene som holder til i de forskejllige områdene.

SjekkUT-appen

Dette er DNTs digitale turpostkasse. Den er gratis og åpen for alle uavhengig av om man er DNT-medlem eller ikke. Her kan man blant annet se turposter i nærheten, signere den digitale gjesteboka og dele bilde av seg selv fra turen på sosiale medier. Appen er tilgjengelig for Iphone og Android i app store eller google play.

Har du et turforslag?

Har du forslag til turer som ikke er å finne i våre lister? Da er det mulig å få disse gjort tilgjengelige for andre via appen ved å ta kontakt med oss med følgende informasjon:

Tur-/stedsbeskrivelse: en liten tekst, et par linjer, om turen eller stedet. Hvordan kommer man seg dit? Er det en merket sti? Kan man ta bussen dit? Er det en parkeringsplass der? Skriv gjerne om det er noe spesielt å se underveis på turen eller om det er plasser med fin utsikt underveis.

Turpost: dette er et punk (topp, vann, gapahuk etc.) som du ønsker skal bli mulig å registrere et besøk ved. For å få dette punktet på rett plass i appen må enten GPS-kooridnatene til punktet, eller et skjermbilde av kartet på mobilen som viser hvor puinktet er, sendes til oss.

Bilder: et par bilder som viser til selve stedet eller turen man gjerne vil vise frem. Bildene må være i ok kvalitet og ikke vise enkeltpersoner, men gjerne utsikt eller noe konkret fra turen/stedet som kan være med å «selge» turen.

GPX: Hvis turen følger en merket løype eller en tråkket sti, vil det enkleste være å sende oss GPX-filen av turen dit. Da sikrer vi at andre som ønsker å gå turen får et så presist bilde av hvor turen går som mulig. Husk å redigere GPX-fila før den sendes til oss.

Dette kan sendes direkte til DNT Telemark sin nærtursansvarlige Michael.Quist@dnt.no eller ditt lokale turlag.

Andre nyttige nærtursider:

Foto: Katrine Tellsgård