Grunnleggende kanokurs (DNT2645) - Utsatt til høsten 2020

23. mai kl. 08:45
24. mai kl. 17:00
Turtyper
Kurs, Padlekurs, Padling, Kano, Grunnleggende, Grunnkurs, Dnt2645, Dnt2645telemark, Dnttelemark, Kanokurs
DNT Telemark, DNT 26-45 Telemark
Telemark - Lifjell, Vestfold, Skrim og Luksefjell (se kart)
DNT Telemark 26 - 45
Dette arrangementet er over!

Grunnkurs kano går over to dager med overnatting på Haukenesodden. Kurset gir våttkort fra Norges Padleforbund, og er en grundig introduksjon i bruk av kano. I løpet av kurset skal vi igjennom temaene sikkerhet, padleteknikk og redning. Etter en grunnleggende opplæring padler vi på tur med trening og praktiske øvelser underveis.

Kursprogram

På kurset lærer du å løfte, bære og sjøsette kanoen. Videre får du innføring i forskjellig padleteknikk, samt hva en skal gjøre hvis en går rundt. Vi gir deg tips til å kunne padle på en trygg måte, gjennomføre selv- og kameratredning. Etter en grundig innføring første dagen, planlegger og utfører vi en dagstur dag to.

Detaljert info:

• Introduksjon til kano, sittestilling og årebruk
  • Generell sikkerhet og sikkerhetsteknikker
  • Lasting og pakking av kano
  • Trimming av kano
  • Kameratredning i kano
  • Fremdriftstak
  • Bakoverpadling
  • Sideveis forflyttning
  • Støttetak
  • Ulike varianter av styretak
  • Krysstak
  • Sikker ilandstigning og sikring av kano på land

Krav til deltakerne:

• Må være over 16 år
  • Må kunne svømme

Pris:

Kr 2490,- Prisen inkluderer kurs med mat og overnatting, våttkort og lån av kano, åre og vest. Tillegg i pris for ikke-medlemmer er på kr 600,-. Du kan enkelt bli medlem i DNT ved å klikke her

Oppmøte/Kurs slutt:

Oppmøte klokken 08:45 på Haukenesodden. Kurset avsluttes begge dager ca. kl 17:00.

Utstyr, bekledning, mat og drikke:

• Har du våtdrakt og våtsko, kan du bruke dette.
  • Alternativt 1-2 lag ullundertøy (trøye og stillongs), med regntøy/vindtøy utapå for å holde på varmen. Samt ullsokker/sandaler
  • Ta med deg klesskift slik at du kan skifter etter kurset og i lunsjen hvis du blir kald
  • Vann på drikkeflaske som du ikke er redd for (kan fort bli borte i vannet).
  • Lunsj eller matpakke til dag 1, vi stiller med middag lørdag og frokost/lunsj dag 2. Ta gjerne med en pose nøtter eller sjokolade som du kan dele med andre.
  • Hovedregel er at vi kler oss etter vanntemperaturen
  • Vindjakke/ regnjakke utenpå ved behov.
  • Småting som lue, votter, solbriller, caps, solkrem, håndkle og badetøy er også fint å ha med etter behov og værmelding.
  • Du vil få tilsendt et deltakerbrev fra instruktør 2-3 dager før kursstart med oppdatert informasjon for ditt aktuelle kurs.
  • Pakk alt i vanntett pakkpose, slik at ikke utstyret blir vått på tur.

Trenger du turutstyr kan dette kjøpes i vår Turinformasjon eller i DNTs Nettbutikk

Annet

• Våttkort er en del av Norges Padleforbunds kursstige. Kursansvarlig er instruktør som er godkjent av Norges Padleforbund, og er den som utsteder våttkortet.
  • Instruktør på kurset er:

Grunnleggende kanokurs (DNT2645) - Utsatt til høsten 2020