Skitur til Sommerseter

2. februar
Fellestur, Skitur, Ski
Skien Turlag, DNT Telemark

Bli med Skien Turlag på en flott skitur til idylliske Sommerseter i Luksefjell!

Dette er turen for deg som vil bli kjent med vinterløypa til sommerseter og hvordan det er å bo på hytta om vinteren.

Erfaring: skivant og mestre å gå med tyngre sekk enn en dagstursekk.

Dette blir en hyggelig helg sammen med turglade mennesker. Vi disponerer begge hyttene og fordeler oss på dem. Vi lager middag sammen og bruker kvelden til å dele hverandres turopplevelser.

Turen starter på parkringen på Svanstul. Vi følger Huldreløypa til Fugleleiken,og går deretter videre på Steinbruløypa. Løypen starter med mye stigning før den flater ut, og vi ser Gaustatoppen som en kremtopp der den viser seg majestetisk i horisonten.

Skituren inn er ca 15km. lang  og går for det meste i oppkjørte løyper, men veivalgene vil avgøre. Vi regner med å bruke 4-5 timer inn med pauser. Det kan skje at løypen ikke er kjørt, da går vi på en lang rekke og bytter på å gå først og tråkke løype.

Det er flere veivalg inn til hytten, men vi satser på å ta turen oppom Ørnenuten eller Skårafjell som er Skiens høyeste fjell. Ruten blir bestemt av turleder etter vær og føreforhold.

1. Steinbruløypa direkte, kortest og lettest ca 15 km
  2. Over Eiangen, litt lengre og litt mer utenfor løype, og opp til Skårafjell.
  3. Steinbruløypa over Ørnenuten, turen til toppen er en avstikker fra løypen.
  4. Over Narefjell, hvis løypen er tråkket. Det er en fin løype,  men er lengst og mest krevende.

Søndag ryddes hytten og nesen vendes hjem med stopp på fugleleiken for en vaffel og kaffi.. inkludert i prisen.

Se pakkeliste for vinterturer her.

I tillegg, ta med :

Stor Turniste til lørdag og søndag

Snacks og godt drikke til lørdagskveld

Hodelykt

Alle må beregne litt plass i sekken til felles mat.

Inkludert i prisen er enkel middag på Lørdag og Havregrøt til Frokost søndag. Kaffi på hytten. Allergier meldes så fort som mulig .

Turledere er Olav Holta og Atle Bakken

Påmelding: På nett

Påmeldingsfrist: mandag 27 januar

Pris: 550kr (medlemmer)/ 920kr (ikke-medlemmer)