Klatrekurs med DNT ung Telemark

Kurs

Fra dato
7. mars kl. 10:00
Til dato
8. mars kl. 15:00
Vanskelighetsgrad
Enkel  
Passer spesielt for
Ungdom
Turtyper
Kurs, Klatrekurs, Aktivitet Klatring, Brattkortkurs, Bareforungdom, Brattkort
Arrangører
DNT Telemark, DNT ung Telemark
Turområde
Telemark - Lifjell (se kart)
Dette arrangementet er over!

Gjør deg klar for innendørs - klatresesongen, og bli med DNT ung Telemark på klatrekurs i Skien Fritidspark 7.-8.mars :D Kurset er for deg som er mellom 16-26 år. Du må ikke være medlem for å delta.  

Kurset går over 2 dager og er på 10 timer + 2 timer oppfølging en uke senere. Kurset er grunnleggende, og krever ikke klatreerfaring i forkant. I etterkant av kurset vil det bli mulighet for en brattkort test. Brattkort er en godkjenning en må ha for å klatre i de fleste innendørsvegger.

Om kurset:

Grunnkurs innendørs klatring er et godkjent kurs i Norges Klatreforbunds utdanningstigen, og kjøres kun med kurslærere godkjent av forbundet. Kurset skal etablere rutiner hos deltagerne som gir optimal sikkerhet under klatring på innendørsvegg. Det innebærer at deltagerne skal kunne klatre på alle innendørsanlegg og ha innblikk i grunnleggende sikkerhetstenkning innen klatring. Innendørsklatring er klatring på kunstige klatrevegger. Klatreveggen i Fritidsparken er 14,7 meter høy og 18 meter bred.

Alle dager er obligatoriske, brattkort- test er frivillig.

DAG 1: Lørdag 7.mars: 5 timer, kl 10.00 – 15.00: 

Kort presentasjon av kurset og brattkort- konseptet. Presentasjon og tilpassing av utstyr. Kammeratsjekk og Sikringskjeden (inkl. topptaufeste). Øve håndgrep og nedfiring på topptau. Klatring og fall på topptau. Generell klatreteknikk. 

DAG 2: Søndag 8.mars: 5 timer, 10.00 – 15.00:

Oppsummering av dag 1 og oppvarming på topptau. Gjennomgang av konseptet klatring på led vs –topptau. Øve håndgrep hos sikrer og klatrer på led. Klatring og fall på led. 

Oppfølgingsklatring 16.mars: 2 timer, 16.30 – 18.30: Egen kveld hvor det gis mulighet for å trene med instruktør tilgjengelig. 

Brattkort -test 23.mars: 2 timer, 16.30-18.30: Brattkort- test. Brattkort er en godkjenning en må ha for å klatre i de fleste innendørsvegger.

Oppmøte i Skien Fritidspark alle dager (se tidspunkt over). Se etter en turleder med rød DNT- vest. Vi oppfordrer alle til å benytte seg av kollektivtransporttilbud, planlegg din reise på: http://en-tur.no 

Husk mat og drikke. Ta på klær som er fleksible å klatre i. Ta gjerne med egne klatresko dersom du har, hvis ikke kan du låne i Fritidsparken. 

Maks antall plasser: 4 stk, så vær rask med å melde deg på! :D 

Pris for deltakelse: 800,- kr. Påmelding via den røde knappen!

Påmeldingsfrist: 24.2. 

 

Klatrekurs med DNT ung Telemark

Gjør deg klar for innendørs - klatresesongen, og bli med DNT ung Telemark på klatrekurs i Skien Fritidspark 7.-8.mars :D Kurset er for deg som er mellom 16-26 år. Du må ikke være ...

Kontaktinformasjon: