Avlyst Dagskurs i skred på Lifjell

4. april kl. 09:00 - 17:00
Kurs, Skredkurs, Lifjell, Bareforungdom
DNT Telemark, DNT ung Telemark
Telemark - Lifjell (se kart)
Dette arrangementet er over!
Avlyst: Denne aktiviteten er dessverre avlyst. I henhold til retningslinjer for å hindre spredning av koronaviruset, er dette arrangementet avlyst.

Toppturer er en spennende måte å komme seg ut på! Allikevel kan det være utfordrende å ta egne vurderinger og bedømme hva man kan og ikke kan gjøre på en trygg måte, når man legger ruta selv. Derfor har vi gleden av å arrangere et dagskurs i skred - bare for ungdom mellom 16- 26 år!

KURS: Kurset vil være en innføring i hvordan å unngå skredterreng, og også hvordan man bruker sender/mottaker for å utføre kameratredning. Det er ikke nødvendig med skredkunnskaper eller erfaring fra toppturer fra før.

Du får låne spade, søkestang og sender/mottaker på kurset. Se under hva du må ha med:

• Varme klær: Tørr ullskjorte, dunjakke, ekstra lue og votter
  • Deltagere må ha ski (inkludert feller) som egner seg for nedkjøringer. Splitboard går også fint.
  • Energipåfyll: Mat og drikke som varer hele dagen. Ta med minimum nok til to lunsjer!
  • Ryggsekk til alt utstyret

VIKTIG OM UTSTYR: Fjellski og feller funker flott. Denne dagen er det ikke nødvendig med toppturutstyr.

GRATIS: Vi har fått støtte fra Erling Bjørnstad-stiftelsen for å kunne arrangere dette kurset, og har leid inn Fredrik Christoffersen som er leder i Telemark Røde kors skredgruppe til å holde kurset. Det blir ingen kursavgift,- det eneste du selv må ordne er å komme deg til oppmøtested.

TID OG STED: Lørdag 4.april kl 0900-1700.

OPPMØTESTED: Lifjellveien 966, 3800 Bø i Telemark, Jønnbu Fjellkyrkje og Ungdomssenter.

DELTAKERE: Maks 8 stykk.

PÅMELDING: Her på nettsidene, via den røde knappen.Obs! Påmeldingen er bindende.

Vi gjør oppmerksom på at selv om kurset er gratis, vil vi sende faktura på 500 kroner til påmeldte som ikke møter opp eller gir beskjed om at de er forhindret fra å delta. Kan du ikke lenger være med, send e-post til amalie.holth@dnt.no

MEDLEMMER: Kurset er kun for medlemmer av DNT. Ikke-medlemmer vil få anledning til å melde seg på etter 27.mars.

PS. Det koster bare 220 kroner å være medlem av DNT ung dersom du er 18 år eller yngre. For de mellom 19 og 26 år koster det 360 kroner. Du melder deg enkelt inn her HER.

Ansvar: Husk at du som deltager på turer i regi av DNT ung Telemark selv har et ansvar for å holde sammen med gruppa og å følge turleders beskjeder. Vær en del av gruppa, så blir det mye tryggere og triveligere på tur!

Forsikring: Alle deltakere må ha gyldig reiseforsikring som dekker den type aktivitet de vil være med på.

Bilder: Dersom vi tar noen fine bilder på aktiviteten kan det være vi ønsker å bruke dem i markedsføringen av DNT ung og kommende aktiviteter. Dersom du ønsker å reservere deg fra dette - gi beskjed til turleder.

Dagskurs i skred på Lifjell

Kontaktinformasjon: